Αναψε «φωτιές» στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ

Αναψε «φωτιές» στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca δημοσίευσε μια συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ στην οποία ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ εμφανιζόταν αβέβαιος για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ενωση, παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ είχε διαρρεύσει πριν από την έναρξη των πλέι οφ, πως υπήρχε προφορική συμφωνία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η ΑΕΚ απάντησε άμεσα πως η συμφωνία είναι οριστική και απλώς απομένει το τυπικό της σκέλος για να ολοκληρωθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι νέες δηλώσεις του Χιμένεθ, στις οποίες υποστήριξε πως ο «λόγος του είναι σημαντικότερος από την υπογραφή», ενώ τα ακριβή του λόγια ήταν τα εξής: «Εχω οψιόν για ένα ακόμα χρόνο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Εχω δώσει τα χέρια με τον πρόεδρο για την παραμονή μου. Δεν έχω υπογράψει ακόμα, αλλά ο λόγος μου είναι πάνω από οποιαδήποτε υπογραφή. Περιμένω απλώς να έρθει στην Αθήνα ο μάνατζέρ μου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Η «φωτιά» που άναψαν οι δηλώσεις Χιμένεθ, «σβήστηκε» γρήγορα από την ΑΕΚ και τον Ισπανό προπονητή, ωστόσο η διαφαινόμενη αποτυχία και στα φετινά πλέι οφ, έχει αναμφίβολα βαρύνει την ατμόσφαιρα στην ομάδα. Οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών για την αγωνιστική εικόνα του «Δικεφάλου» στα τρία τελευταία παιχνίδια, είναι πολύ μεγάλες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Μανόλο Χιμένεθ είναι άμοιρος ευθυνών.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο κ. Χιμένεθ υποστήριξε πως «δεν έχουμε την καρδιά» γι’ αυτούς τους αγώνες και πιθανότατα δεν έχει άδικο. Ωστόσο, για ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στα 25 ή λίγο μεγαλύτεροι, χρειάζεται να τους δοθεί κίνητρο από τον προπονητή, προκειμένου να διεκδικήσουν την –έστω και μικρή– πιθανότητα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ; Χρειάζεται άραγε κάποιος να τους εξηγήσει το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια που οδηγούν στα προκριματικά ή θα έπρεπε αυτό να εξυπακούεται;

Οι διακοπές που έρχονται από την επόμενη Πέμπτη για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πρέπει να έχουν και μερικές στιγμές περισυλλογής και αυτοκριτικής ως προς τις αγωνιστικές φιλοδοξίες ορισμένων εξ αυτών, διότι για την αποτυχία στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να υπάρξουν πάμπολλες δικαιολογίες. Από έναν κακό αγωνιστικό σχεδιασμό (στην ΑΕΚ είναι δεδομένο πρόβλημα τη φετινή σεζόν), μέχρι μια κακή διαιτησία, ή έναν προπονητή που δεν άρεσε σε κάποιους παίκτες και έπρεπε κατά τη δική τους άποψη να απομακρυνθεί. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και έχει να κάνει και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, τις δικές τους δυνατότητες και κυρίως το κατά πόσον προσεγγίζεται το 100% αυτών των δυνατοτήτων.

Για τους παίκτες, οι δύο εναπομείναντες αγώνες με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, είναι απαραίτητο να κατακτηθούν προκειμένου να εξαντληθούν και οι ελάχιστες μαθηματικές πιθανότητες για την πρώτη θέση. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ τερματίσει κάτω από την πρώτη θέση, χρειάζεται ένας ολόσωστος μεταγραφικός σχεδιασμός σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου η Ενωση να συμμετάσχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από τους οποίους απέχει εδώ και 6 χρόνια και το «μπαλάκι» του σχεδιασμού είναι βεβαίως στο «γήπεδο» της διοίκησης. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, σε κάθε χρονιά θα υπάρξουν λάθη, ωστόσο απαιτείται μεγάλη βελτίωση στον σχεδιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή