Σούπερ Λίγκα: Ενα βήμα πριν από το αβέβαιο φινάλε

Σούπερ Λίγκα: Ενα βήμα πριν από το αβέβαιο φινάλε

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ζαριά που θα κλειδώσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα ρίξει αύριο ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Με δύο βαθμούς «προίκα» από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, άλλους έξι που κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό χώρο συν τρεις που υπολογίζει από το ματς που διεκόπη με τον Παναθηναϊκό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει μια ισοπαλία αύριο (20.30) στο ΟΑΚΑ για να κρατήσει την ΑΕΚ 5 βαθμούς πίσω του και να εξασφαλίσει την πρωτιά, μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Με νίκη των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα χρειαστεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη για να είναι απόλυτα σίγουρος και να μην ασχοληθεί με το τι θα κάνει την ίδια ώρα η Ενωση στη Ν. Σμύρνη.

Η ΑΕΚ κυνηγά ένα θαύμα, μιας και η τύχη της δεν είναι στα δικά της χέρια. Ακόμα κι αν νικήσει στα δύο τελευταία της παιχνίδια και φτάσει στους 12 βαθμούς, με νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα την Τετάρτη, πάλι δεύτερη θα μείνει. Θα επιχειρήσει, όμως, να κυνηγήσει κάθε ευκαιρία της και θα ψάξει αύριο τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της κι ας είναι ξεκάθαρο πως ηθικό δεν υπάρχει ούτε και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ανατρέπεται αυτό το σκηνικό. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη είναι χρήσιμη και για την αποφυγή κάθε ανάποδου σεναρίου που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην τελευταία θέση, καθώς με ισοπαλία ή ήττα της, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων που μπορεί να την αφήσουν τελευταία, εκεί που θεωρητικά κυνηγά τώρα ακόμα και την πρώτη θέση!

Το άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής γίνεται αύριο (18.15) στη Λεωφόρο, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Παναθηναϊκό: μόνο με νίκη του επί του Πανιωνίου τον προσπερνά και ελπίζει, ειδάλλως θα συμβιβαστεί από τώρα με την ιδέα ότι θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλέι οφ και θα ξεκινήσει προετοιμασία σε λιγότερο από 20 μέρες για να συμμετάσχει στον β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η νίκη δεν εξασφαλίζει απόλυτα τους «πράσινους» αλλά τους βάζει σε πλεονεκτική θέση, μιας και θα προσπεράσουν τον Πανιώνιο και επειδή ευνοούνται σε κάθε ισοβαθμία μαζί του, αποφεύγουν την τελευταία θέση ακόμα κι αν χάσουν στην Τούμπα, αρκεί να μη νικήσουν οι «κυανέρυθροι» την ΑΕΚ στη Ν. Σμύρνη την τελευταία αγωνιστική. Η μόνη εξασφάλιση για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα άλλης ομάδας, είναι δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια που υπό προϋποθέσεις μπορούν να τον οδηγήσουν ακόμα και στη 2η θέση!

Προσφυγή για Μπεργκ

Επειδή ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμος βαθμολογικά, οι «πράσινοι» έκαναν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να μειωθεί η ποινή του Μπεργκ και να είναι διαθέσιμος την Τετάρτη. Η προσφυγή τους θα εκδικαστεί την Τρίτη. Οσον αφορά σε βραζιλιάνικο δημοσίευμα περί συμφωνίας του Μολέντο για την επιστροφή του στην Ιντερνασιονάλ, με μόνη εκκρεμότητα τη συγκατάθεση του Παναθηναϊκού, δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ. Εκτιμάται, όμως, ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει σχετικά γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή