Μπάλα… λογιστηρίου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος ένας υποβιβασμός ομάδας, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά οικονομικούς. Αυτή τη φορά ο… κλήρος έπεσε στον Ηρακλή, που πάλεψε με νύχια και δόντια να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ και το κατόρθωσε, ξεπερνώντας τον Λεβαδειακό στη βαθμολογία. Κι όμως, τελικά, ο δεύτερος παρέμεινε στην κατηγορία.

Θα πείτε, αυτός είναι ο νόμος και όποιος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του χάνει στα χαρτιά, αυτά που κατέκτησε μέσα στο γήπεδο. Δεν θα διαφωνήσω. Ομως, δεν θα μπορέσω και να μη σημειώσω πως αυτό είναι άδικο.

Ο Ηρακλής έκοψε πολλούς βαθμούς, που ουσιαστικά αλλοίωσαν την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Πάντως, αυτοί δεν πρόκειται να επιστραφούν στις ομάδες που τους έχασαν. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να βρεθεί στο μέλλον ένας τρόπος που θα διόρθωνε αυτή την αδικία;

Και η λύση είναι απλή. Οποια ομάδα δεν έχει ουσιαστικές και όχι τυπικές εγγυήσεις πως θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, έως τη λήξη της περιόδου, να μην ξεκινάει το πρωτάθλημα.

Και φυσικά η εξέταση του φακέλου που καταθέτουν οι ΠΑΕ για τα οικονομικά τους να ελέγχεται πραγματικά. Διότι, δεν υπάρχει χρονιά που μία ή και περισσότερες διοικήσεις να είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Κι αυτό δημιουργεί υποψίες, πως ο έλεγχος δεν είναι αυτός που πρέπει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή