1η Ιουνίου 2017, η Ετήσια Γιορτή του Αθλητισμού στο ACS Athens

1η Ιουνίου 2017, η Ετήσια Γιορτή του Αθλητισμού στο ACS Athens

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μαθητικός κι ερασιτεχνικός αθλητισμός, η ευγενής άμιλλα και τα Ολυμπιακά ιδεώδη βρίσκονται κάθε χρόνο στο προσκήνιο στην ετήσια γιορτή του Αθλητισμού που διοργανώνει το ACS Athens (American Community Schools). Έτσι και φέτος, την Πέμπτη 1η Ιουνίου, το σχολείο γιόρτασε την προσπάθεια δεκάδων μαθητών-αθλητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν μέσα από τις ομάδες του σχολείου στα διάφορα αθλήματα, σε τοπικές και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

1η Ιουνίου 2017, η Ετήσια Γιορτή του Αθλητισμού στο ACS Athens-1

Η φετινή γιορτή ήταν ξεχωριστή, μιας και παρών ήταν ο χρυσός Παραολυμπιονίκης σφαιροβόλος της Ελληνικής ομάδας στίβου Che Jon Fernandes, o οποίος απεύθυνε τον χαιρετισμό του και μίλησε στα παιδιά για τις αρετές του αθλητισμού. Μοιράζοντας μαζί τους την εμπειρία του από την πολυετή συμμετοχή του στον παραολυμπιακό στίβο, ο Che Jon συμβούλεψε τους αθλητές να μη το βάζουν ποτέ κάτω, ό,τι και να τους συμβεί στη ζωή,  και να οραματίζονται την εκπλήρωση των στόχων τους. «Να κοιτάτε πάντα μπροστά» τους είπε, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η επιμονή και το όραμα.  

1η Ιουνίου 2017, η Ετήσια Γιορτή του Αθλητισμού στο ACS Athens-2

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η μεγάλη προσπάθεια του σχολείου, σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία απευθύνθηκε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να ανακτηθούν τα μετάλλια του Παραολυμπιονίκη, τα οποία είχαν κλαπεί από το σπίτι του σε πρόσφατη διάρρηξη. Συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό η παράδοση των αυθεντικών μεταλλίων στον κ. Fernandes από τον κ. Κωνσταντίνο Σιάχο, εκπρόσωπο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, και την κα. Άννυ Κωνσταντινιδη, Διευθύντρια Αθλητικών του ΑCS Athens, σε μια τελετή έκπληξη για τον Παραολυμπιονίκη και το κοινό.

1η Ιουνίου 2017, η Ετήσια Γιορτή του Αθλητισμού στο ACS Athens-3

Στη συνέχεια, τα μέλη των 19 ομάδων του σχολείου, αγοριών και κοριτσιών, Γυμνασίου και Λυκείου, τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, volley, μπάσκετ, στίβου, ανώμαλου δρόμου, τέννις και κολύμβησης. Κάθε προπονητής ομάδας βράβευσε διακριθέντες αθλητές με βραβεία MVP, Most Improved, Outstanding Performance και Lancers (Coaches) Award. Ιδιαίτερα βραβεία επιδόθηκαν σε 2 αθλητές που διακρίθηκαν ταυτόχρονα στον αθλητισμό και στα ακαδημαϊκά προγράμματα του σχολείου, ενώ ιδιαίτερη αναγνώριση επιφυλάχθηκε για τους χορηγούς των Αθλητικών Υποτροφιών, αδέλφια Suheil και Samir Sabbagh, για την υποστήριξη μαθητών-αθλητών του μπάσκετ τα τελευταία 10 χρόνια. Τέλος, για πρώτη χρονιά φέτος οι αθλητές βράβευσαν τον Προπονητή της Χρονιάς. Επιλογή τους ήταν ο κ. Άγγελος Δημητρόπουλος.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του σχολείου. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στο αίθριο του Θεάτρου για όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή