Στον ΝΟΕ «ανοίγει» πανιά ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»

Στον ΝΟΕ «ανοίγει» πανιά ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη… σφραγίδα του ιστορικότερου ελληνικού όμιλου ιστιοπλοΐας, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος θα «ανοίξει» πανιά αυτή τη χρονιά ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος». Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και, όπως και πέρυσι, έχει ως βασικό στόχο να συγκεντρώσει όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε μία κοινή εκκίνηση και να μεταφέρει αρχέγονα μηνύματα του αθλητισμού.

Πρόκειται για μία ιδέα πρωτοποριακή, για τα ελληνικά, και όχι μόνο, δεδομένα, της «Sailing Marathon Team». Χάρη στο σύστημα καταμέτρησης μπορούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το έπαθλο από τα μικρά σκάφη των όπτιμιστ μέχρι τα μεγάλα των ολυμπιακών κατηγοριών. Την περσινή χρονιά βρέθηκαν ως αντίπαλοι στον ίδιο στίβο τα περισσότερα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Στον ΝΟΕ «ανοίγει» πανιά ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»-1

Υπήρχαν γονείς που έτρεξαν απέναντι στα παιδιά τους, ολυμπιονίκες του παρελθόντος αντιμετώπισαν τη νέα γενιά και η θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου γέμισε με 160 σκάφη από 14 κατηγορίες (ολυμπιακές και μη). «Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος αποφάσισε να στηρίξει τη διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθώνιου γιατί προάγει την ελληνική ιστιοπλοΐα και διαφημίζει τη χώρα μας. Πρόκειται για μία καινοτόμο διοργάνωση, καθώς όλες οι κατηγορίες των σκαφών αγωνίζονται μαζί και οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι αντιμετωπίζουν τη νέα γενιά με τις ίδιες πιθανότητες νίκης. Ο Όμιλος μας πάντα στηρίζει τις προσπάθειες που έχουν ως απώτερο σκοπό να προβάλλουν και να διαδώσουν το άθλημά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΟΕ Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Στον ΝΟΕ «ανοίγει» πανιά ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»-2

Στόχος των διοργανωτών είναι ο αγώνας να ξεφύγει από τα ελληνικά σύνορα και να γίνει διεθνής. Η «Sailing Marathon Team» σε συνεργασία με τους έμπειρους παράγοντες του ΝΟΕ και με τη βοήθεια κορυφαίων πρωταθλητών μας φιλοδοξούν ώστε μέσα από αυτή τη διοργάνωση να διαφημιστεί η χώρα μας ως ιδανική περιοχή για προπόνηση. Παράλληλα επιθυμούν ο αγώνας να είναι αντάξιος των ιστιοπλοϊκών δυνατοτήτων των πρωταθλητών μας.

Στον ΝΟΕ «ανοίγει» πανιά ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»-3

«Η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοΐας θα ανοίξει πανιά για δεύτερη χρονιά. Μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος προσκαλούμε τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματός μας να βιώσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία. Το ραντεβού θα είναι στο Μικρολίμανο, στις 30 Σεπτεμβρίου, με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους», δήλωσε στην «Κ» ο εκ των δημιουργών του αγώνα Γεράσιμος Ωρολογάς, παλαιός ιστιοπλόος και προπονητής των Μάντη – Καγιαλή. • Πλώρη για μετάλλιο έχουν βάλει στο παγκόσμιο κύπελλο του Σανταντέρ (Ισπανία) οι Μάντης – Καγιαλής. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο ύστερα από τέσσερις κούρσες βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Απομένουν άλλες έξι ιστιοδρομίες και η «κούρσα μεταλλίου». Στα Λέιζερ Ράντιαλ η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 3η (τέσσερις ιστιοδρομίες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή