Το Κατάρ πίσω από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα

Το Κατάρ πίσω από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και διογκώνονται οι ποδοσφαιρικές συνέπειες του αραβικού αποκλεισμού του Κατάρ, καθώς οι επτά, πλέον, χώρες που έχουν διακόψει τις εμπορικές και τις διπλωματικές τους σχέσεις με το εμιράτο του Κόλπου πιέζουν, μαζί με τις ΗΠΑ, κάθε μέρα και περισσότερο για την απομόνωση του κρατιδίου της αραβικής χερσονήσου, με αυξανόμενο κίνδυνο και για το Μουντιάλ του 2022.

Το ζήτημα θίγει άμεσα και τη FIFA: η Qatar Airways είναι εδώ και ένα μήνα επίσημος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, ενώ το καταρινό δίκτυο beIN Sports έχει πάρει από τη διεθνή ομοσπονδία τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των διοργανώσεών της για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ηδη το συνδρομητικό δίκτυο –που ελέγχεται από το κράτος του Κατάρ– έπαψε να εκπέμπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Κύπελλο Κάτω των 20. Αυτό υποχρέωσε τη FIFA να εμπλακεί στο θέμα, δηλώνοντας ότι είναι σε επαφή με το δίκτυο και ελέγχει την κατάσταση.

Το Κατάρ επενδύει περί τα 150 δισ. δολάρια για τις υποδομές που απαιτούνται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, και τυχόν αφαίρεσή του από το εμιράτο θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα. Λογικό είναι επομένως αυτό να αποτελεί ικανό μοχλό πίεσης των αντιπάλων του για «συμμόρφωση» του Κατάρ.

Παράλληλα, η σαουδαραβική ομάδα Αλ Αχλί ανακοίνωσε ότι σταματά τη συνεργασία χορηγίας με την Qatar Airways, ενώ οι κορυφαίες αιγυπτιακές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Αλ Αχλί του Καΐρου και η Ζαμαλέκ, διώχνουν από τα γήπεδά τους το beIN Sports.

Σημειώνεται ότι η βασιλική οικογένεια του Κατάρ ελέγχει τη Μάλαγα, ενώ το Ιδρυμα του Κατάρ διαφημίζεται στη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή