«Πέταξε» η Στεφανίδη στη Ρώμη

«Πέταξε» η Στεφανίδη στη Ρώμη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το παγκόσμιο ρεκόρ «φλέρταρε» η Κατερίνα Στεφανίδη στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Ρώμης. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, αφού πέρασε πάνω από τα 4,85 με την πρώτη προσπάθεια και πέτυχε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο, δε θέλησε να διεκδικήσει ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά έβαλε στόχο κάτι μεγαλύτερο: το παγκόσμιο.

Τοποθέτησε το πήχη στα 5,07 και θέλησε να κάνει δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η Γελένα Ισινμπάγιεβα (5,06).

Σε αυτό το ύψος είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, τα άλματά της, όμως, έδειξαν ότι αποτελεί θέμα χρόνου για να βρεθεί πάνω από τα 5,00 μ. Η πρωταθλήτρια, από την αρχή του αγώνα, είχε δηλώσει ότι βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ. Kαι το απέδειξε. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,65, τα 4,75 και τα 4,85.

Η Σίλβα (Κούβα) έμεινε στη δεύτερη θέση του βάθρου με 4,75 και στην τρίτη ανέβηκε η ΜακΚάρτνεϊ με το ίδιο ύψος. Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) έμεινε στην 6η θέση με 4,55μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή