Εφαρμογή συμφωνηθέντων απαιτεί από την Ελλάδα η FIFA

Εφαρμογή συμφωνηθέντων απαιτεί από την Ελλάδα η FIFA

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτάσεις της για την επόμενη μέρα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει γνωστοποίησε κατά τη διήμερη παραμονή της στην Αθήνα η κοινή αντιπροσωπεία των FIFA – UEFA, η οποία είχε συναντήσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Συγκεκριμένα προχθές υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με δύο γκρουπ προέδρων Ενώσεων.

Το βράδυ οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών δείπνησαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Χθες είχαν συνάντηση με τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, οι οποίες επίσης χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.

Oι προτάσεις που έκαναν οι FIFA και UEFA είναι οι εξής:

α) Διορισμός από τη FIFA «επιτροπής παρακολούθησης», η oποία θα επιβλέπει την εφαρμογή των κανονισμών και τη χρηστή οικονομική διαχείριση στην ομοσπονδία.

β) Δημιουργία της επιτροπής «επαγγελματικού ποδοσφαίρου» εντός της ΕΠΟ, η οποία θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από εκπροσώπους ΠΑΕ και θα εισηγείται στην Εκτελεστική Επιτροπή θέματα σχετικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

γ) Μείωση των μελών της Ε.Ε. της ΕΠΟ από 21 που είναι σήμερα σε 15 ή 17. Στην πρώτη περίπτωση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα εκπροσωπείται από πέντε μέλη, ενώ στη δεύτερη από έξι. Ενα μέλος θα προέρχεται από τη Football Legue.

δ) Αύξηση του ποσοστού εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γ.Σ. της ΕΠΟ από 11% σε 22%.

ε) Μείωση των ψήφων κάθε Ενωσης από τρεις σε μία και παράλληλα τη διατήρηση της μιας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, ή εναλλακτικά διατήρηση των τριών ψήφων ανά Ενωση και παράλληλα αύξηση των ψήφων σε κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας από μία σε τρεις.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της συμφωνίας που έγινε στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη μεταξύ της FIFA και του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου αυτός (ο Βασιλειάδης) να προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στην ΕΠΟ να κάνει εκλογές με βάση το εκλογικό σύστημα που προβλέπεται στο καταστατικό της και όχι με βάση τις προβλέψεις του νόμου.

Μάλιστα, από την πλευρά των FIFA και UEFA ξεκαθαρίστηκε ότι σε περίπτωση που μπουν εμπόδια στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, θα υπάρξει κίνδυνος επιβολής «Grexit».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή