ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσό μετάλλιο οι Μάντης Καγιαλής – Ασημένιο η Καραχάλιου

Χρυσό μετάλλιο οι Μάντης Καγιαλής – Ασημένιο η Καραχάλιου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων ιστιοπλόων στον τελικό των παγκοσμίων κυπέλλων, στο Σανταντέρ (Ισπανία). Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Μάντης – Καγιαλής, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 470 και η Βασιλεία Καραχάλιου ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των Λέιζερ Ράντιαλ.

Τα «χρυσά» παιδιά των 470 έδειξαν με αυτή την εμφάνισή τους ότι παραμένουν στον… αφρό της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας και βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για μία διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν μία διάκριση που την κυνηγούσαμε καιρό. Δουλέψαμε πολύ για να γίνει αυτό πράξη. Το παγκόσμιο κύπελλο τελείωσε, το κατακτήσαμε, και τώρα χαράζουμε ρότα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής των Ολυμπιονικών Μάκης Ωρολογάς.

Σε άριστη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και η Βασιλεία Καραχάλιου. Η πρωταθλήτρια των Λέιζερ Ράντιαλ τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα σταθερή στις μεγάλες διοργανώσεις και, με αυτή τη διάκριση, «έβαλε» τα ελληνικά Λέιζερ Ράντιαλ στον… χάρτη των διακρίσεων της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία Ελληνίδα βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο σε αυτή την κατηγορία.