Μεγάλες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα

Μεγάλες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη διάκριση, μετά το ολυμπιακό μετάλλιο του Ρίο, πρόσθεσαν στη συλλογή τους οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής. Οι ιστιοπλόοι μας ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου των 470, στον τελικό των παγκοσμίων κυπέλλων. Στη διοργάνωση του Σανταντέρ, όμως, η χώρα μας κατέκτησε ακόμη μία διάκριση, καθώς η Βασιλεία Καραχάλιου ήρθε δεύτερη στα Λέιζερ Ράντιαλ.

Οι αθλητές των 470 ταξίδεψαν στην Ισπανία με το παλιό σκάφος τους, διότι το καλό το έχουν στην Ελλάδα, επειδή με αυτό θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (7-15 Ιουλίου). «Η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλης της χρονιάς. Αποτελεί όνειρο ζωής να κερδίσεις τον τίτλο στον τελικό. Η διοργάνωση ήταν εκπληκτική και το Σανταντέρ αποτελεί ιδανικό μέρος για ιστιοπλοΐα. Ολες οι κούρσες διεξήχθησαν στην ώρα τους, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς που αγωνιζόμαστε. Συμμετείχαμε με το παλιό μας σκάφος, αλλά τα καταφέραμε», δήλωσε στην «Κ» ο Παύλος Καγιαλής, ενώ σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του παγκοσμίου, πρόσθεσε: «Στις 27 Ιουνίου θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, διότι στον Θερμαϊκό θα βρεθούν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου».

Ιδιαίτερη αξία έχει και το ασημένιο της Βασιλείας Καραχάλιου. Είναι η πρώτη φορά που μία Ελληνίδα φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο στα Λέιζερ Ράντιαλ. Η ιστιοπλόος προπονείται στο εξωτερικό και τους τελευταίους μήνες έχει ανοδική πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή