Ο κύκλος της βίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόλος, Λεωφόρος, ΣΕΦ. Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου έκλεισε και ο «κύκλος της βίας» για εφέτος. Και στις τρεις περιπτώσεις, πρωταγωνιστές οι οπαδοί των τεσσάρων «μεγάλων» συλλόγων της χώρας μας. Τυχαίο; Οχι φυσικά.

Αυτοί διεκδικούν τίτλους σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, αυτοί θέλουν να επικρατήσουν πάση θυσία και με όλα τα μέσα ο ένας επί του άλλου. Και τα αποτελέσματα, οι τελευταίες εικόνες ντροπής που βίωσε όλη η φίλαθλος Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής.

Στατιστικά πρέπει να κατέχουμε ένα και μοναδικό ρεκόρ. Και οι τέσσερις ομάδες θα ξεκινήσουν τη νέα περίοδο τις υποχρεώσεις τους χωρίς τους οπαδούς τους. Ο Ολυμπιακός έχει και ένα επιπλέον… προνόμιο. Δεν θα τους έχει εκτός από το ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.

Οσο για το ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά; Η ετυμηγορία εύκολη. Οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας. Ούτε οι κυβερνώντες που τους έχει γίνει συνήθεια, εδώ και δεκαετίες, να χαϊδεύουν αυτούς που τους θεωρούν «δικούς» τους. Ούτε οι παράγοντες που περιστασιακά καταδικάζουν μεν, αποθεώνουν δε τους «υπερήφανους λαούς» τους. Και φυσικά ούτε ο οπαδικός Τύπος, που τις περισσότερες φορές ξεπερνά ακόμα και τους φανατικούς της εξέδρας.

ΥΓ.: Οι Βόσνιοι μας ξεπέρασαν… Δέρνουν και οι βοηθοί των ομοσπονδιακών προπονητών. Ελπίζω να μη φτάσουμε σ’ αυτό το κατάντημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή