Ποδόσφαιρο: Tακτικοί και αυτόφωρο στο τραπέζι

Ποδόσφαιρο: Tακτικοί και αυτόφωρο στο τραπέζι

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Το πρώτο αφορά την επέκταση του μέτρου του διορισμού των τακτικών δικαστών και στα υπόλοιπα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου και το δεύτερο την επιτάχυνση των διαδικασιών από την πλευρά της ποινικής δικαιοσύνης, ώστε όσοι συλλαμβάνονται στους αθλητικούς χώρους να τελούν υπό απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από την επόμενη κιόλας αγωνιστική.

Οσον αφορά το θέμα των τακτικών δικαστών, από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας τέθηκε προς τη δικαστική το ζήτημα της δυνατότητας να απασχοληθούν παράλληλα οι δικαστικοί λειτουργοί και στις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο, η τοποθέτηση τακτικών δικαστών και εισαγγελέων στα όργανα της ΕΠΟ, που «επιβλήθηκε» με τον νόμο Κοντονή το 2015 θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο ποδόσφαιρο όπως έχουν συμφωνήσει ο Βασιλειάδης με τη FIFA.

Οσον αφορά τα πρόσωπα που συλλαμβάνονται για επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους το πρόβλημα, κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού, έγκειται στο γεγονός ότι οι δίκες όσων δημιουργούν επεισόδια και συλλαμβάνονται καθυστερούν χαρακτηριστικά. Με άλλες λέξεις, το χρονικό διάστημα από την τέλεση του αδικήματος μέχρι την πιθανή εκδίκασή του απέχει αρκετούς μήνες.

Στόχος του Βασιλειάδη είναι να επιβάλλονται άμεσα ποινές σε όσους συλλαμβάνονται και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, ώστε να μην μπορούν να παραστούν σε άλλη αθλητική εκδήλωση.

Το θέμα της άμεσης επιβολής της ποινής της απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα είχε προταθεί από τη Σούπερ Λίγκα σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού τον περασμένο Απρίλιο. Η Σούπερ Λίγκα είχε ζητήσει να μην αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων των δικαστηρίων αλλά να υπάρχει ταυτόχρονα με τη σύλληψη η παρεπόμενη ποινή εν είδει περιοριστικού όρου της απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Στην ίδια συνάντηση οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είχαν προτείνει θεσμοθέτηση ποσοστού 5% επί των εισιτηρίων, το οποίο θα δίνεται υποχρεωτικά ως μίνιμουμ στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται. Οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια λόγω των αρνητικών εισηγήσεων των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων αλλά και επειδή δεν έχει εκδοθεί η εκ του νόμου απαραίτητη υπουργική απόφαση. Ομως, έπειτα από τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου η πρόταση αυτή δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή