Αραβικό… θρίλερ με Μπεργκ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου φέρνουν τον Μάρκους Μπεργκ πληροφορίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος και να μην εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις του μάνατζερ του Σουηδού ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από μια κρούση. Ο καπνός φούντωσε ακόμα περισσότερο χθες, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα από τα ΗΑΕ συνοδεύτηκαν με ένα βίντεο που έδειχνε από μακριά κάποιον που μοιάζει φυσιογνωμικά με τον Μπεργκ να κατευθύνεται σε ένα οίκημα με φοίνικες, συνοδευόμενος από μια ξανθιά γυναίκα και ακόμα δύο πρόσωπα. Την εικόνα αυτή τη συνόδευε η πληροφορία ότι ο 31χρονος επιθετικός πήγαινε στα γραφεία της Ελ Αΐν και έψαχνε σπίτι μαζί με τη σύζυγό του για να εγκατασταθούν οικογενειακώς.

Η δύναμη της εικόνας κινητοποίησε ξανά τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μάνατζερ του Μπεργκ, ο οποίος του είπε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση παρά μόνον ενδιαφέρον από την Κίνα και τα ΗΑΕ. Οι «πράσινοι» δεν ορίζουν την τύχη αυτής της υπόθεσης, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα 10 εκατ. ευρώ, που όποια ομάδα την καταβάλει, με τη σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή, τον αποκτά χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση της ομάδας του. Αν καταβληθεί η ρήτρα, ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 5,5 εκατ. ευρώ, το Αμβούργο 3,5 εκατ. και ο Σουηδός επιθετικός 1 εκατ., με βάση το ποσοστό επί των δικαιωμάτων που έχει διατηρήσει η κάθε πλευρά. Το δέλεαρ για τον παίκτη είναι πολύ μεγάλο, μιας και του προτείνεται συμβόλαιο με παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ καθαρές αποδοχές για την επόμενη τριετία.

Ρήτρα 1,5 εκατ. ευρώ υπάρχει και για τον Γουακάσο, κι απ’ ό,τι φαίνεται είναι αρκετές οι ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, είτε σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ είτε της Τσάμπιονσιπ. Κοντά σε συμφωνία για να αποχωρήσουν από την ομάδα είναι και οι Παν. Βλαχοδήμος, Μπουμάλ και Γιαννακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή