Στα άκρα ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ

Στα άκρα ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις στοργής Παναθηναϊκού και Μπεργκ έχουν μετατραπεί εδώ σε σχέσεις… οργής, με τις δύο πλευρές να μπαίνουν στα χαρακώματα και να οδηγούνται σε επώδυνο διαζύγιο, πολύ πιθανόν μέσω της δικαστικής οδού. Το «μπρα ντε φερ» της Τρίτης κατέληξε χωρίς νικητή, καθώς ούτε ο Παναθηναϊκός έπεσε κάτω από τη ρήτρα των 5,2 εκατ. ευρώ ούτε και η Αλ Αΐν ανέβηκε περισσότερο από τα 2,5 εκατ. της αρχικής προσφοράς της, με την αιτιολογία ότι με τα χρήματα της ρήτρας θα έπαιρνε έναν ανάλογης ποιότητας επιθετικό αλλά μικρότερης ηλικίας.

Κι ενώ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι «πράσινοι» περίμεναν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, έλαβαν μία προσφυγή από τον Μπεργκ, με την οποία ζητεί να μείνει ελεύθερος και το υπόλοιπο του συμβολαίου του, επικαλούμενος σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές του. Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση και, πέραν της ρητής θέσης του ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις προσφυγής, απείλησε με καταγγελία στη FIFA τόσο του παίκτη όσο και της Ελ Αΐν γιατί προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις εν αγνοία του και ενώ είναι σε ισχύ συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2019.

Η πλευρά του Μπεργκ διέρρευσε επιστολή που είχε στείλει την 1η Ιουνίου στην ΠΑΕ το ισπανικό δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, με την οποία ζητούσε να εξοφληθούν άμεσα 220 χιλ. ευρώ από τη δόση του Φεβρουαρίου για την οποία είχαν καταβληθεί μόνο 55 χιλ. ευρώ, όπως και άλλες 250 χιλ. ευρώ από τη δόση Μαΐου, απειλώντας με προσφυγή στη FIFA. Ο Παναθηναϊκός απάντησε ότι ο Μπεργκ έχει ήδη εξοφληθεί για τη δόση Φεβρουαρίου και ότι υπάρχει ακόμα νόμιμο περιθώριο καταβολής της δόσης Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, κάτι που θα συμβεί άμεσα.

Είναι προφανές πως το διαζύγιο είναι οριστικό και ότι η μία πλευρά θα πιέζει την άλλη για να βελτιώσει τη θέση της. Το πιο καλό σενάριο είναι να βρεθεί εξωδικαστική λύση και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μπεργκ στην Αλ Αΐν, με τον Παναθηναϊκό να εισπράττει ένα μεγάλο ποσό από τη ρήτρα. Εάν οδηγηθούν στη FIFA, αυτή θα εκδώσει προσωρινό δελτίο στον Μπεργκ για να παίζει στα ΗΑΕ μέχρι την απόφαση, αλλά εάν χάσει ο Σουηδός την υπόθεση, θα τιμωρηθεί με ποινή τετράμηνου αποκλεισμού, ενώ η Αλ Αΐν θα υποχρεωθεί να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση στον Παναθηναϊκό και θα της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή