Bλέπει ημιτελικούς η Εθνική

Bλέπει ημιτελικούς η Εθνική

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ακράδαντη πεποίθηση ότι το ταξίδι στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών έχει προοπτική και για επόμενους σταθμούς, μετά την πρόκριση στην πρώτη οκτάδα από την ιστορική, πρώτη νίκη επί της Ρωσίας (62-58), οι παίκτριες της εθνικής ομάδας αντιμετωπίζουν την αήττητη Τουρκία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης (16.00, ΕΡΤ2), έχοντας ήδη πετύχει τον αρχικό στόχο τους.

Η απόδοση και η μαχητικότητα της ελληνικής ομάδας στο παιχνίδι με τις Ρωσίδες είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας και ενώ η αρχηγός Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Αρτεμις Σπανού τοποθετούν ψηλότερα τον πήχυ των φιλοδοξιών τους.

«Είναι όμορφο να συνειδητοποιείς πως σε υποστηρίζει και σε θαυμάζει τόσος κόσμος. Νιώσαμε αυτήν την αποδοχή, επιτέλους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δίνουμε εκπλήξεις χαράς στους Ελληνες», υπογράμμισε η Καλτσίδου για τα φώτα της δημοσιότητας που δικαιολογημένα έχουν στραφεί στο γυναικείο μπάσκετ, το οποίο λειτουργεί διαχρονικά στη «σκιά» του ανδρικού.

Οι νίκες που πέτυχαν κόντρα στην πρωταθλήτρια Σερβίας και στη δευτεραθλήτρια του 2015, Ρωσία, έχουν χαλυβδώσει την ψυχολογία των διεθνών παικτριών και υπερκεράσει τη δεδομένη κούραση από τα δύο, πρόσφατα, συνεχόμενα παιχνίδια. Για τον τεχνικό της εθνικής γυναικών, Κώστα Κεραμιδά, ο φόβος είναι άγνωστη λέξη για τις διεθνείς παίκτριες: «Τα κορίτσια έκαναν μία ακόμα κατάθεση ψυχής, όπως έχουμε πει ότι θα κάνουμε σε κάθε παινχίδι από την αρχή του Ευρωμπάσκετ. Σεβόμαστε όλες τις εθνικές ομάδες και ιδιαίτερα όσες είναι δυνάμεις στο γυναικείο μπάσκετ, αλλά τις κοιτάμε στα μάτια και δεν φοβόμαστε. Οποιος αντίπαλος είναι καλύτερος από εμάς, θα πρέπει να το αποδείξει. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε παίξει ελκυστικό μπάσκετ με πολύ πειστικές εμφανίσεις και με την ίδια νοοτροπία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή