Η «άνοιξη της Πράγας» για την Εθνική μπάσκετ Γυναικών – Τέταρτη θέση στην Ευρώπη

Η «άνοιξη της Πράγας» για την Εθνική μπάσκετ Γυναικών – Τέταρτη θέση στην Ευρώπη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κέρδος της εξόδου από την αφάνεια  για την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, δεν μειώνεται από την απουσία του μεταλλίου στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ της Πράγας, όπου η ήττα από το Βέλγιο (78-45) στον μικρό τελικό, άφησε την ελληνική ομάδα στην τέταρτη θέση. Την υψηλότερη στην ιστορία της, μετά την 5η θέση που είχε κατακτήσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα του 2009.

Η έλλειψη δυνάμεων στο έβδομο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών, ήταν εμφανής από το πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά ο αγώνας κρίθηκε σύντομα (ημ.41-29), καθώς οι Βελγίδες έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, εντός και εκτός της ρακέτας τους, είχαν  διαβάσει πολύ καλά την ελληνική επίθεση και ήταν συγκεντρωμένες στην εφαρμογή των πλάνων τους.

Τα δάκρυα της αρχηγού, Εβίνας Μάλτση για την μη ολοκλήρωση της υπερπροσπάθειας της Εθνικής Γυναικών με την κατάκτηση ενός μεταλλίου, μαρτυρούν την θέληση που είχαν όλες οι διεθνείς παίκτριες, χωρίς να διαθέτουν περισσότερες δυνάμεις για το να πετύχαιναν.

Στην Πράγα, όμως, το μπάσκετ γυναικών άρχισε την δική του «άνοιξη» και θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια από την συγκεκριμένη ομάδα που κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων και απέκτησε αναγνωρισιμότητα.

Το φετινό καλοκαίρι, άρχισε ιδανικά για τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ, από τα κορίτσια του τεχνικού, Κώστα Κεραμιδά και ο επίλογος –χρονικά- θα γραφτεί από την Εθνική Ανδρών στο προσεχές ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, το οποίο θα αρχίσει από τον όμιλο της Φιλανδίας και θα ολοκληρωθεί στην Κωνσταντινούπολη (17/9). Μακάρι και η ανδρική ομάδα να φτάσει, τουλάχιστον, στην 4η θέση της ίδιας διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29, 61-36, 78-45.

ΒΕΛΓΙΟ: Λίνσκενς 9, Μέσταγκ Κ. 18 (3), Ντελαέρε, Χέντρικς 2, Σαρπρό 3, Μέσεμαν 15, Βάουτερς 14, Μέσταγκ, Γκέλντοφ 3, Ναουβελάερς, Βανλό 9 (3), Ράμαν 5.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 2, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 6, Χριστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή