Αθλητικό σχέδιο νόμου: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αλλαγές

Αθλητικό σχέδιο νόμου: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αλλαγές

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το αθλητικό σχέδιο νόμου, που συζητήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Κατά την επί της αρχής ψήφιση, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα γίνει σήμερα στις 10.00.

Το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, νομιμοποιεί την τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ που θα γίνει την Παρασκευή, μειώνει την εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην ΕΕΑ οι ΚΑΕ, κατηγοριοποιεί τις αθλητικής εγκαταστάσεις «προς διευκόλυνση» της έκδοσης άδειας καταλληλότητάς τους, αλλάζει από την έναρξη της σεζόν 2016-2017 το καθεστώς εκκαθάρισης των ΑΑΕ μεταφέροντας στη νέα ΑΑΕ που θα δημιουργηθεί τα χρέη της προηγούμενης και τέλος παρατείνει εκ νέου την έναρξη λειτουργίας της «κάρτας φιλάθλου» για την 1/1/2018.

Στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κλήθηκαν οι φορείς. Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ι. Δρόσος είπε –μεταξύ άλλων– τα εξής: «Η ΠΔΕ ορίστηκε από τη FIFA για τη διαχείριση των καθημερινών πραγμάτων της ΕΠΟ, την αναθεώρηση των κανονισμών, τη συζήτηση με τις αρχές και εκλογές μέχρι τις 30/5. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εκλογές μέσα στον Ιούλιο. Θέλω να θέσω άλλο ένα θέμα. Πρόκειται για την έκθεση της Deloitte, την οποία γνωστοποιήσαμε στα κόμματα. Απ’ αυτήν προέκυψε μία σκοτεινή διαχείριση. Η ΕΠΟ είναι μέσα 13 εκατ. ευρώ, αλλά δεν ζητάει χρήματα από την πολιτεία. Μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Ενα άλλο ζήτημα είναι τα στημένα ματς. Στους έξι μήνες της ΠΔΕ ομάδα εμπλέκεται σε ύποπτους αγώνες 16 φορές και άλλη 14 φορές. Οξύτατο είναι και το θέμα της διαιτησίας. Το κατάλαβα όταν ανατίναξαν το σπίτι του αρχιδιαιτητή που όρισε η FIFA, Γιώργου Μπίκα. Τέλος, θέλω να πω για το αυτοδιοίκητο ότι το στηρίζω, αλλά δεν γίνεται η Ομοσπονδία να ζει ως ένα άλλο κράτος με άλλους νόμους».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών, ο Ι. Δρόσος είπε: Για τα κωλύματα παραγόντων: «Είναι ευαίσθητο θέμα που αφορά πολλούς παράγοντες του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει κίνδυνος Grexit γι’ αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη μου όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα πρέπει να εκπίπτει».

Για τις κρυφές κάμερες: «Βρέθηκαν καταγραφικά μηχανήματα σε λειτουργία στην ΕΠΟ και το προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Εχουν αρχίσει οι ανακρίσεις».

Για τη διαιτησία: «Οφείλονται 1,2 εκατ. ευρώ στους διαιτητές. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αλλά της Σούπερ Λίγκας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή