Ισχυρός και με ελπίδες για το μέλλον ο στίβος

Ισχυρός και με ελπίδες για το μέλλον ο στίβος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμή του δόρατος τις Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Μπελιμπασάκη και άξιους συμπαραστάτες τους υπόλοιπους πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας, η Εθνική ομάδα «ανανέωσε» την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου. Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, οι διεθνείς μας πλασαρίστηκαν στην 9η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων και άφησαν εκτός «σαλονιών» την Ολλανδία και τη Λευκορωσία.

Το κρύο και ο αέρας που επικρατούσαν στη Λιλ αποτέλεσαν εμπόδια για καλές επιδόσεις. Η Κ. Στεφανίδη, έστω και με 4,70, ήρθε πρώτη, η Β. Παπαχρήστου είχε δύο άλματα πάνω από τα 14,20 και η Μ. Μπελιμπασάκη κατάφερε να τρέξει τα 200 μ. κάτω από 23΄΄. Εντυπωσιακός ήταν και ο Γ. Κυριαζής, που έστειλε το ακόντιο στα 86,33 μ. Ο Κ. Δουβαλίδης με 13,42 στα 110 μ. εμπ. έπιασε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου και θα πάρει μέρος πέμπτη φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση. Ο Μίλτος Τεντόγλου ανανέωσε τις υποσχέσεις που έχει δώσει για το μέλλον και με άλμα στα 7,76 μ. ήρθε 5ος.

Με την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Κ. Φιλιππίδης, ο οποίος τραυματίστηκε σε λακκούβα στο ΟΑΚΑ. «Καλώ την πολιτεία να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, ώστε να αποκατασταθούν κρίσιμες υποδομές για τον στίβο. Είναι χρέος όλων μας να διευκολύνουμε την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών ώστε η πορεία του ελληνικού στίβου να παραμείνει θετική», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή