Κλείνει «πληγές» η πώληση Μπεργκ

Κλείνει «πληγές» η πώληση Μπεργκ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλσαμο αξίας περίπου 2,6 εκατ. ευρώ θα κλείσει την πληγή που άφησε στον Παναθηναϊκό ο τρόπος που χειρίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ την υπόθεση της μεταγραφής του. Οι δύο «πράσινοι» απεσταλμένοι (Αγησίλαος Τουμαζάτος, Αλκης Παπαντωνίου) στα Εμιράτα βρήκαν τη χρυσή τομή με τους εκπροσώπους της Αλ Αΐν και του Σουηδού επιθετικού, με τη συμφωνία να κλείνει με συμβιβαστικό τρόπο στα 3,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 εκατ. θα τα καρπωθεί ο Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα το Αμβούργο. Είναι μια προσφορά σχεδόν στο μισό της ρήτρας, αρκετά μεγαλύτερη, όμως, από την αρχική πρόταση των Αράβων, με πρόσθετο κέρδος το κλείσιμο χωρίς άλλα απόνερα μιας υπόθεσης που θα ταλαιπωρούσε όλες τις πλευρές, την άμεση είσπραξη μιας προκαταβολής με την οποία θα τακτοποιηθούν αρκετές οικονομικές εκκρεμότητες και τη δυνατότητα να σχεδιαστεί σε πιο καθαρό τοπίο η επόμενη ημέρα της ομάδας. Ηταν μια υπόθεση που δύσκολα μπορούσε να πάει καλύτερα έτσι όπως στράβωσε από την αρχή, γι’ αυτό και η τελική της έκβαση θεωρείται ικανοποιητική απ’ όλες τις πλευρές.

Τα περισσότερα από τα χρήματα που θα εισπράξουν οι «πράσινοι» από τη μεταγραφή του Μπεργκ, θα διατεθούν για να πληρωθούν οι διακανονισμοί με τους παίκτες. Από την περασμένη Παρασκευή άπαντες έχουν εξοφληθεί τη δόση Φεβρουαρίου αλλά εκκρεμεί η δόση Μαΐου και η πίεση έχει αρχίσει να γίνεται ασφυκτική προς τη διοίκηση, όπως φάνηκε και από προσφυγή που κατέθεσε ο Νίκλας Χουλτ για να μείνει ελεύθερος λόγω μη πληρωμής των προβλεπόμενων δόσεων. Οπως τόνισε ο ίδιος σε σουηδικά ΜΜΕ, κατέφυγε σ’ αυτή την κίνηση για να εξασφαλίσει τα χρήματά του και όχι για να φύγει από την ομάδα.

Ο Σουηδός αμυντικός δεν ήταν ενήμερος της εξόφλησης της δόσης Φεβρουαρίου (λόγω των capital controls, δεν εμφανίστηκαν αμέσως τα χρήματα στον λογαριασμό του) και μόλις ειδοποιήθηκε ότι η εκκρεμότητα τακτοποιήθηκε, ήλθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας και τους είπε ότι θα εμφανιστεί σήμερα στο Κορωπί για την έναρξη της προετοιμασίας, μαζί με τους άλλους διεθνείς που είχαν μεγαλύτερη άδεια.

Τον ίδιο δρόμο πήρε χθες και ο Μολέδο, ο οποίος ξεκίνησε με θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα λόγω του κατάγματος στη μύτη, χωρίς να θεωρείται σίγουρο ότι θα παραμείνει στην ομάδα. Ο Ουζουνίδης περιμένει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ώστε να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κάνει με μεγαλύτερη άνεση τον σχεδιασμό του. Με μία μέρα καθυστέρηση εμφανίστηκε στο Κορωπί και (ο αδειούχος) Βιγιαφάνες, ο οποίος δεν έκανε την πρώτη προπόνηση όπως οι συμπαίκτες του αλλά ατομικό και θεραπεία, περιμένοντας να υποβληθεί σήμερα σε κάποιες εξετάσεις για την κάκωση που είχε πάθει στο ματς με τον Πανιώνιο. Ενα σημαντικό ποσό από τα χρήματα του Μπεργκ θα διατεθεί και για τον Εσιέν. Η ΕΠΟ του επιδίκασε 419.000 ευρώ από τις 651.000 που ζητούσε, αλλά τα χρήματα αυτά (θα είναι λιγότερα γιατί πληρώθηκαν στο ενδιάμεσο δύο δόσεις) πρέπει να καταβληθούν άμεσα, καθώς ο Γκανέζος μέσος ήταν εξαρχής αρνητικός για νέο διακανονισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή