Ποδόσφαιρο: Χρήση βίντεο και στην Ελλάδα

Ποδόσφαιρο: Χρήση βίντεο και στην Ελλάδα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίστηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία επί της αρχής και κατ’ άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο που είχε επείγοντα χαρακτήρα, επειδή έπρεπε να νομιμοποιηθεί η διενέργεια της Γ.Σ. της ΕΠΟ, που θα γίνει αύριο. Επί της αρχής ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων. «Οχι» ψήφισε η Χ.Α. και «παρών» η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, είπε ότι σε συνεργασία με τη FIFA πάμε για μία νέα μέρα στην ΕΠΟ. Νωρίτερα είχε μιλήσει για τακτικές υποχωρήσεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, απαντώντας στην κριτική που άσκησε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Αννα Καραμανλή, ενώ προανήγγειλε την εισαγωγή στο ελληνικό πρωτάθλημα του «video assistance referee».

«Επικρατούσε έκνομη κατάσταση στο ποδόσφαιρο, βρισκόταν στο σημείο μηδέν και κάποιοι έκλειναν το μάτι συνωμοτικά σε αυτά που συνέβαιναν. Για πρώτη φορά οι διεθνείς οργανισμοί παίρνουν θέση και γνωρίζουν τι γίνεται. Αν διαφωνούσαμε με την απλή αναλογική είναι εσωτερικό μας θέμα. Θα γίνουν στο πλαίσιο της στρατηγικής διαπραγμάτευσης υποχωρήσεις που είναι ήδη συμφωνημένες. Με νομοθετική παρέμβαση θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ, με νέες αναλογίες στο εκλογικό σώμα και αύξηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά επιβάλλεται καθεστώς νομιμότητας. Καταφέραμε και έρχεται το video assistant referee. Οταν ανακαλύφθηκαν οι κοριοί, όταν ανακαλύφθηκαν τα σκάνδαλα και η έκθεση της Deloitte εσείς το μόνο που είχατε να πείτε, ότι σήμερα είναι Τρίτη…», είπε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Νωρίτερα, η κ. Καραμανλή είχε υποστηρίξει: «Πρόκειται για θεσμικό κατήφορο. Νομοθετείτε για να γίνει η Γ.Σ. της ΕΠΟ, υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στο πρόγραμμα του κόμματος και στην πολιτική της κυβέρνησης. Ο κ. Κωνσταντινέας ήθελε απλή αναλογική και μάζευε υπογραφές “για να τελειώνουμε με τους δεινόσαυρους” όπως έλεγε. Ή δεν βλέπετε πια δεινόσαυρους ή αυτοί έγιναν φίλοι σας. Κύριε Βασιλειάδη λέγατε “για εμάς είναι κομβικό σημείο η διεύρυνση του εκλογικού σώματος”, τώρα το εκλογικό σώμα μειώνεται. Στόχος δεν είναι να αλλάξουμε χαλίφη, αλλά να μην υπάρχει χώρος για χαλίφη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή