Χάσμα Σούπερ Λίγκας και NOVA

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «αέρα» βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος την επόμενη διετία. Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, που έγινε για ένα διάστημα παρουσία εκπροσώπων του συνδρομητικού καναλιού, επιβεβαιώθηκε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Από την πλευρά της NOVA παραστάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Παπαδόπουλος, μέλη της νομικής υπηρεσίας και στελέχη από το τμήμα μάρκετινγκ.

Το συνδρομητικό κανάλι ζητεί μείωση του τιμήματος που έχει συμφωνήσει να καταβάλει για τα επόμενα δύο πρωταθλήματα κατά 18%, επικαλούμενο τους εξής λόγους για την προτεινόμενη μείωση: α) μείωση του τζίρου του κατά 11%, β) οικονομική κρίση, γ) μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δ) κόστος παραγωγής που μαζί με τηλεοπτικά δικαιώματα υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ομως, η πλευρά των ΠΑΕ έθεσε τη δική της πρόταση στη NOVA. H πρόταση είναι η εξής: Μείωση 8% αντί 18% με την προϋπόθεση ότι εντός Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 3/7 και στις 15/7 η NOVA θα καταβάλει στον συνεταιρισμό το ποσό που «οφείλει». Αυτό το ποσό ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και προκύπτει ως εξής: 1,2 εκατ. ευρώ είναι η ρήτρα που παρακράτησε η NOVA για την αλλαγή στις ημερομηνίες τέλεσης των πλέι οφ της περιόδου 2015-16, 2,8 εκατ. ευρώ λόγω της μη έναρξης του πρωταθλήματος 2016-17 στην προκαθορισμένη ημερομηνία, εξαιτίας της κόντρας του τότε υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή με την τότε ηγεσία της ΕΠΟ, και τέλος οι δόσεις του Μαΐου και του Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι της NOVA είπαν ότι θα μεταφέρουν την πρόταση στο Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο θα αποφασίσει.

Αρνητικός στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας ήταν μόνο ο Παναιτωλικός, ενώ η Ξάνθη ψήφισε «λευκό». Πλέον, οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αναμένουν την απάντηση του συνδρομητικού καναλιού, για να καθορίσουν τη στάση τους. Πάντως, την πρόταση για μείωση 18% δεν τη συζητούν. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα περιμένουν κίνηση του συνδρομητικού καναλιού, το οποίο αν κινηθεί μονομερώς θα καταγγελθεί για ασυνέπεια στην τήρηση των όρων σύμβασης.

Κατά τη συζήτηση των δύο πλευρών, οι άνθρωποι της NOVA κράτησαν χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι «έχουμε καταθέσει μια πρόταση και ήρθαμε να σας ακούσουμε», ενώ από την πλευρά των ΠΑΕ τέθηκαν ερωτήματα περί ασυνέπειας της NOVA στις υποχρεώσεις της.

Πάντως, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι τα μεγαλύτερα έσοδα για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας και τυχόν «εμπλοκή», χωρίς να βρεθεί άλλη λύση, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις και στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή