Σε ελληνικά νερά «ανοίγει πανιά» η διεθνής ιστιοπλοΐα

Σε ελληνικά νερά «ανοίγει πανιά» η διεθνής ιστιοπλοΐα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα θα χτυπάει η «καρδιά» πολλών διεθνών ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων τον μήνα Ιούλιο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας 470 που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου. Εκεί «οικοδεσπότες» θα είναι οι ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.

Ηδη στη «Νύμφη του Θερμαϊκού» βρίσκονται δεκάδες ιστιοπλόοι από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίοι πραγματοποιούν καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τον στίβο. «Εχουμε καλές καιρικές συνθήκες με ιδανικό για ιστιοπλοΐα αέρα. Οι ξένοι έχουν ενθουσιαστεί», δήλωσε στην «Κ» ο Νίκος Δρούγκας, προπονητής των πρωταθλητριών Ευρώπης Αφροδίτης Ζέγκερς και Αναλούς Βανβέιν.

Εκτός, όμως, από τα παγκόσμια των 470, από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί και τα ευρωπαϊκά των 420. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Φάληρο.

Ο Ιούλιος περιλαμβάνει και δύο διεθνείς αγώνες με μεγάλα σκάφη, σε Ιόνιο και Αιγαίο. Από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κέρκυρα) η διοργάνωση για τα «Maxi 72» (σκάφη με μέγεθος από 18,7 έως 21,9 μ.). Ο δεύτερος αγώνας είναι το θρυλικό «Ράλι Αιγαίου», το οποίο θα διεξαχθεί για 54η φορά (14-22 Ιουλίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή