Κρίσιμη Γ.Σ. για το μέλλον της ΕΠΟ

Κρίσιμη Γ.Σ. για το μέλλον της ΕΠΟ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία εκπροσώπων των FIFA και UEFA διεξάγεται σήμερα η Γ.Σ. της ΕΠΟ, στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές που προτείνονται για το νέο καταστατικό. Η ψήφιση των αλλαγών στο καταστατικό αποτελεί προϋπόθεση, όπως έχει επανειλημμένως πει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, ώστε η κυβέρνηση να νομοθετήσει και να ανοίξει τον δρόμο για εκλογές στην ομοσπονδία εντός Ιουλίου.

«Αγκάθι» αποτελεί η διάταξη που αφορά τα κωλύματα παραγόντων. Η πρόταση της FIFA προς τη Γ.Σ. της ΕΠΟ είναι να υιοθετηθεί αυτούσια η διάταξη που υπάρχει στον αθλητικό νόμο από το 2001 και, μεταξύ άλλων, προβλέπει την έκπτωση όσων παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα. Ομως, επειδή αρκετοί τέως πρόεδροι ΕΠΣ, μέλη του τελευταίου Δ.Σ. όπως και ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, εξέπεσαν λόγω αυτής της διάταξης για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» και επειδή κινδυνεύουν κι άλλοι εφόσον παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, υπάρχει τάση καταψήφισής της από αριθμό Ενώσεων ικανό να την μπλοκάρει.

Εφόσον συμβεί αυτό, παραμένει άγνωστη η στάση που θα κρατήσουν FIFA, UEFA αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού. FIFA και UEFA είχαν, κατά την προηγούμενη παρουσία τους στην Αθήνα πριν από λίγες εβδομάδες, προειδοποιήσει για «Grexit» σε περίπτωση καταψήφισης των προτεινόμενων αλλαγών στο καταστατικό.

Κατά τα λοιπά, θα προταθούν προς ψήφιση α) η μείωση του εκλογικού σώματος, αφού τα μέλη της Γ.Σ. από 181 μειώνονται σε 71. Κάθε ΕΠΣ θα έχει μία ψήφο, από τρεις που έχει σήμερα και μία ψήφο θα έχει κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, β) η μείωση του αριθμού των μελών της Ε.Ε. από 21 σε 17, με πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γ) η δημιουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία θα έχει μεν εισηγητικό χαρακτήρα αλλά από την άλλη η Ε.Ε. της ΕΠΟ θα πρέπει να τη συμβουλεύεται για οποιαδήποτε θέμα σε σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε σχετικά με την ΕΠΟ: «Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, έχουν κατανοήσει τα προβλήματα και βρισκόμαστε όλοι από την ίδια πλευρά. Ερχεται ένα αναθεωρημένο καταστατικό που είναι έργο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και κυρίως της FIFA και της UEFA. Εφόσον αυτό αναγνωριστεί και πλέον υπάρχει ένα καταστατικό με το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία λειτουργεί σε καθεστώς νομιμότητας, με διαφάνεια, με όρους χρηστής διοίκησης και ορθής διακυβέρνησης, τότε προφανώς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να λειτουργήσει κανονικά η ομοσπονδία, να γίνουν εκλογές…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή