Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υγρό στοιχείο είναι αυτό που ενώνει τον Σπύρο Γιαννιώτη και την ιστορική διοργάνωση «Ράλλυ Αιγαίου» και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και θα είναι αυτός που θα δώσει την εκκίνηση για την 54η διοργάνωση. Ο Κερκυραίος πρωταθλητής αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι σκέφτεται να μάθει ιστιοπλοΐα. Τα σκάφη του «54ου Ράλλυ Αιγαίου» θα αποπλεύσουν από τον Φαληρικό Όρμο στις 14 Ιουλίου με πρώτο σταθμό τη Σύρο. 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»-1

«Πρόκειται για μία ιστορική διοργάνωση. Θα ήθελα και εγώ να βρισκόμουν σε ένα σκάφος και να αγωνιζόμουν, αλλά για εφέτος θα δώσω την εκκίνηση. Βασικό στοιχείο τόσο για το δικό μου το άθλημα όσο και η ιστιοπλοΐα είναι η θάλασσα. Η ιστιοπλοΐα, βέβαια, έχει και τον αέρα. Το να ταξιδεύεις στη θάλασσα με ένα ιστιοπλοϊκό και να ακούς τους ήχους της πρέπει να είναι κάτι φανταστικό. Ακόμα και ως εικόνα σε ξεκουράζει και σε γαληνεύει. Θα ήθελα να ήμουν σκίπερ σε ένα από τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση ή έστω πλήρωμα. Ένας άλλος λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Μαραγκουδάκη είναι ότι ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετώ. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση», δήλωσε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»-2

Η συνολική διαδρομή του Ράλλυ Αιγαίου υπερβαίνει τα 300 ν.μ. Τα ιστιοπλοϊκά θα «δέσουν» σε Σύρο, Χίο και Σκύρο και τα πληρώματά τους θα ενισχύσουν την τουριστική οικονομία των νησιών. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η «Καθημερινή». 

Εξασφάλισε μετάλλιο ο Λ. Τσορτανίδης

 

Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές των RSX του κόσμου, στην ηλικιακή του κατηγορία, βρίσκεται ο Λεωνίδας Τσορτανίδης. Ο νεαρός πρωταθλητής των RSX, όπως όλα δείχνουν, εξασφάλισε μετάλλιο στους -17 ετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που διεξάγεται στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση και έχει 25 βαθμούς διαφορά από τον Γάλλο Φαμπιέν Πιαναζά (3ος) και 43 από τον 4ο Μπαρ Ναβρί (Ισραήλ). Η διαφορά είναι μεγάλη και δύσκολα μπορεί να καλυφθεί στην μία ιστιοδρομία που έχει απομείνει. Στις νέες γυναίκες η Κατερίνα Δίβαρη έχει πλασαριστεί στην 8η θέση και σήμερα θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην «κούρσα των μεταλλίων».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»-3

• Με τη συμμετοχή 178 σκαφών από 21 χώρες θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου στον Σαρωνικό το «ανοικτό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκτός από του ευρωπαίους αθλητές στη Μαρίνα της Καλλιθέας θα βρεθούν και πληρώματα από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή