Νέο καταστατικό ΕΠΟ και εκλογές

Νέο καταστατικό ΕΠΟ και εκλογές

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάταξη περί των κωλυμάτων παραγόντων, που προέβλεπε την έκπτωση αιρετών μελών του ποδοσφαίρου σε περίπτωση που παραπεμφθούν σε δίκη με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα σε βαθμό κακουργήματος απαλείφθηκε, οι Ενώσεις που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ δεν καταψήφισαν στο σύνολό τους τις αλλαγές στο καταστατικό, με αποτέλεσμα να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, ανοίγοντας τον δρόμο για την τέλεση εκλογών στην ΕΠΟ εντός του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, 140 ψήφισαν «ναι» στις αλλαγές στο καταστατικό και 32 ψήφισαν «όχι». Η ψήφιση του καταστατικού αποτελούσε προϋπόθεση από την πλευρά των υπερεθνικών θεσμών και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου ν’ αλλάξει ο αθλητικός νόμος και να μπορέσουν να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ με το σύστημα που προβλέπεται στο καταστατικό της. Οι Ενώσεις που ψήφισαν κατά των αλλαγών στο καταστατικό είναι οι εξής: Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λακωνίας, Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Πειραιά και Μεσσηνίας, από την οποία όμως ψήφισε «ναι» ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της.

Οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA κατά τις ομιλίες τους στη Γ.Σ. της ΕΠΟ εξήγγειλαν την επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τις δύο υπερεθνικές αρχές, ακόμα και μετά την εκλογή διοίκησης της ΕΠΟ. Οσον αφορά τη διαιτησία έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξεργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.

Ο εκπρόσωπος της FIFA Νόνταρ Ακαλκάτσι, μιλώντας πριν από την ψήφιση του καταστατικού, είπε, μεταξύ άλλων: «Eξαρτάται από εσάς ν’ αποφασίσετε το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Σε τρεις ημέρες έχουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής ομοσπονδιών που θα συζητήσει το θέμα της Ελλάδας. Διαβάζω περί Grexit, είναι κι αυτό μια επιλογή αλλά δεν θέλω να τη λάβω υπόψη μου. Αν υπάρξει αρνητική εισήγηση θα αποφασίσει η επιτροπή. Η FIFA και η UEFA θα είναι παρούσες στην Ελλάδα μέσω της επιτροπής παρακολούθησης που θα παρακολουθεί τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ.

Γνωρίζουμε το πρόβλημα για τη διαιτησία και έχουμε ομάδα εργασίας που μελετά αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας της χώρας σας. Αφορούν τον αριθμό των μελών της ΚΕΔ, πρόσωπα από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να αναλάβουν την προεδρία της ΚΕΔ και το video assistance referee που θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, μεταξύ άλλων, είπε: «Αν δεχθούμε τις αλλαγές, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι οι εκλογές. Το τρίτο βήμα είναι η επιτροπή παρακολούθησης στην ΕΠΟ. Οι καταστατικές αλλαγές έγιναν αποκλειστικά από τη FIFA και την UEFA. Aποφασίσαμε να καταργήσουμε το παράρτημα Α του καταστατικού (σ.σ. το άρθρο για τα κωλύματα παραγόντων) και να εγκαταστήσουμε την επιτροπή παρακολούθησης τα μέλη της οποίας θα διορίζονται από τη FIFA και δεν θα πρόκειται για μόνιμη επιτροπή. Θα φέρουμε το video assistance referee και τους καλύτερους εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν.

Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσος, εστίασε στην κακή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων, αναφερόμενος στις περιπτώσεις του «Τράβελ Πλαν» και στο πόρισμα της Deloitte. Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» και στα ευρήματα των «κρυφών καμερών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή