Το μέλλον της Eθνικής Γερμανίας

Το μέλλον της Eθνικής Γερμανίας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση και η σωστή απομόνωση του Αλέξις Σάντσες στον προχθεσινό τελικό χάρισαν στη Γερμανία τον πρώτο της τίτλο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι… αναπληρωματικοί της πρώτης ομάδας της Γερμανίας νίκησαν 1-0 τη Χιλή και έδειξαν εξίσου ικανοί για μια θέση στο ρόστερ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του χρόνου, όταν διεξαχθεί το Μουντιάλ στη Ρωσία.

Και μπορεί να χρειάστηκε ένα τραγικό αμυντικό λάθος του Μαρσέλο Ντίας που χάρισε την ευκαιρία στον Λαρς Στιντλ να πετύχει το μοναδικό τέρμα του τελικού στην Αγία Πετρούπολη, αλλά συνολικά στη διοργάνωση η Γερμανία είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση (12 γκολ σε πέντε ματς).

Κόντρα στην καλύτερη άμυνα, της Χιλής (3 γκολ σε πέντε 90λεπτα συν μία παράταση), η νεανική Γερμανία σκόραρε μέσω μιας από τις λίγες σχετικά ευκαιρίες που δημιούργησε και κατάφερε να αντέξει στη χιλιανή πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. «Πήραμε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο, κάναμε ευκαιρίες, αλλά λόγω αυτού του… ατυχήματος που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ήταν η σειρά μας να χάσουμε,» είπε ο τεχνικός των χαμένων, Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Σημειώνεται ότι η Χιλή έχει δώσει τρεις τελικούς σε ισάριθμα χρόνια και δεν έχει πετύχει τέρμα (κερδίζοντας τα δύο Κόπα Αμέρικα στα πέναλτι). Οσο για τον νικητή, τον Γιόακιμ Λεβ, ήρθε η απόλυτη δικαίωση, που τόλμησε να αφήσει τους βασικούς του να ξεκουραστούν, πήρε στη Ρωσία μια φιλόδοξη νεανική ομάδα και την έφερε πίσω στη Γερμανία νικήτρια της μικρής αλλά πραγματικά ενδιαφέρουσας φέτος διοργάνωσης.

Σε συνδυασμό και με τον θρίαμβο της εθνικής Ελπίδων της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την Παρασκευή, η επιλογή του το 2018 θα είναι δύσκολη: «Σίγουρα έχουμε πολύ ευρύ πεδίο επιλογών. Η δουλειά τους, όμως, τώρα μόλις αρχίζει» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή