«Ερυθρόλευκος» ο Εμενίκε

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Εμενίκε είναι ο παίκτης τον οποίο θα εμπιστευθεί ο Μπεσνίκ Χάσι ως πρώτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές, η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα. Η Φενερμπαχτσέ συμφώνησε να ανάψει το «πράσινο φως» για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα, καθώς θα εισπράξει από τους «Πειραιώτες» το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Νιγηριανός φορ θα λαμβάνει 2 εκατ. ευρώ για κάθε ένα από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 27 αγώνες της Φενερμπαχτσέ, πετυχαίνοντας 8 γκολ και δίνοντας 5 ασίστ. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στον Ολυμπιακό. Πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος. Στη Φενέρ πήρα πρωτάθλημα και κύπελλο. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας κι έχω βάλει πολλά γκολ γι’ αυτήν. Στην Τουρκία έχω παίξει μπάλα τόσα χρόνια. Την αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Ηρθα το 2009, όταν ήμουν ακόμη παιδί. Πάντα θα βλέπω αυτό το μέρος σαν το σπίτι μου», δήλωσε χθες ο Εμενίκε στην τουρκική τηλεόραση, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα. Για τη θέση του στόπερ, ο Μίλος Κοσάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των «Πειραιωτών». Οπως τονίζουν βελγικά και σερβικά μέσα ενημέρωσης, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του, υποστηρίζοντας πως άμεσα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Παράλληλα, στην πλατεία Αλεξάνδρας έχουν ως άμεση προτεραιότητά τους την απόκτηση ενός εξτρέμ, με τον Μαροκινό Μεχντί Καρσελά της Γρανάδα να υπογράφει ίσως και σήμερα στον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, «χάλασε» η μεταγραφή του Οτζίτζα Οφόε από τη Λέγκια Βαρσοβίας στην Κράσνονταρ. Ο Βέλγος μέσος που ήταν στόχος των «ερυθρόλευκων», ταξίδεψε χθες για τη Ρωσία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Ωστόσο, η πλευρά του ποδοσφαιριστή αξίωσε περισσότερα χρήματα από την αρχική συμφωνία, με αποτέλεσμα να «ναυαγήσει» η μετακόμισή του. Ετσι, γύρισε στη Βαρσοβία! Από τον Ολυμπιακό τονίστηκε ότι δεν πρόκειται να ασχολειθούν ξανά με την περίπτωσή του. Το πρωί η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας αναχωρεί για το Βέλγιο, όπου θα παραμείνει έως τις 15 του μηνός για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα διεξαχθούν τρεις φιλικοί αγώνες, με τη Μαλίν το Σάββατο, την Αλκμααρ επί ολλανδικού εδάφους κεκλεισμένων των θυρών στις 12 του μηνός και με τη Λόκερεν στις 15 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή