Τένις: Σπουδαία πρόκριση Σάκκαρη

Τένις: Σπουδαία πρόκριση Σάκκαρη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 σετ, 1-4 γκέιμ και 15-40. Με μια επική ανατροπή, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε χθες της Κριστίνα Πλίσκοβα με 6-7, 6-4, 6-4 και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον, μόλις στη δεύτερη παρουσία της στο κορυφαίο τουρνουά τένις στον κόσμο. Συνολικά είναι η δεύτερη πρόκρισή της στον 3ο γύρο σε γκραν σλαμ, μετά την παρουσία της στη φάση των «32» του αυστραλιανού όπεν στις αρχές του έτους.

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβγαλε στο κορτ τεράστια ψυχικά αποθέματα, τη στιγμή κατά την οποία η Πλίσκοβα είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί με 5-1, ενώ είχε κατακτήσει και το πρώτο σετ. Με πάθος, συγκέντρωση στο παιχνίδι της και αποφασιστικότητα, γύρισε τον αγώνα με αντίπαλο μια τενίστρια η οποία βρίσκεται στην 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Επιπλέον, η Πλίσκοβα στα 25 της χρόνια έχει περισσότερες παραστάσεις από τα κορυφαία γκραν σλαμ. Η φετινή ήταν η έβδομη παρουσία της στο λονδρέζικο γκραν σλαμ. Ομως, η Σάκκαρη έκανε αυτό που για πολλούς έμοιαζε αδύνατο σε τόσο υψηλό επίπεδο. Και έφθασε στην πέμπτη νίκη της καριέρας της με αντίπαλο τενίστρια που είναι μέσα στις πρώτες πενήντα θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης,

Ετσι, έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια η οποία προκρίνεται στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον μετά τη Λένα Δανιηλίδου που ήταν παρούσα στη φάση των «32» το 2005. Η Σάκκαρη προσθέτει στη βαθμολογία της 130 πόντους και από την 101η θέση ανεβαίνει στην 92η. Επιπλέον, τα έως τώρα κέρδη της από το τουρνουά ανέρχονται στις 80.000 λίρες Αγγλίας.

Αύριο με Κόντα

Ο επόμενος αγώνας της θα διεξαχθεί την Παρασκευή με αντίπαλο τη Βρετανίδα, Τζοάνα Κόντα, νούμερο 7 του κόσμου, με στόχο μια νέα υπέρβαση και την πρώτη πρόκρισή της στον 4ο γύρο οποιουδήποτε γκραν σλαμ.

Σήμερα, αγωνίζεται ο Μάρκος Παγδατής για τον 2ο γύρο των ανδρών. Ο 32χρονος Κύπριος πρωταθλητής που βρίσκεται στην 65η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει το νούμερο 11 στον κόσμο, τον 26χρονο Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. «Κάνει πολύ καλή σεζόν ο Ντιμιτρόφ. Κοιτάω, όμως, τα δικά μου, τι πρέπει να κάνω εγώ στο γήπεδο, αυτά που συζητάμε με τον προπονητή μου. Είναι πολύ καλός τενίστας, αυτός είναι το φαβορί. Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που λέμε με τον προπονητή μου. Πρέπει να συνεχίσω να παίζω όπως παίζω και θα βρω τη λύση», υποστηρίζει ο Παγδατής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή