Οι αγώνες ανοικτού νερού βρήκαν τη… θάλασσά τους

Οι αγώνες ανοικτού νερού βρήκαν τη… θάλασσά τους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γιορτή του αθλητισμού και του τουρισμού εξελίχθηκε ο αγώνας «Oceanman» που διεξήχθη στον Όρμο του Οιτύλου. Περισσότεροι από 320 κολυμβητές, κολυμβήτριες και αθλούμενοι είχαν την ευκαιρία να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά της Μάνης και να πετύχουν τον δικό τους άθλο. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε τρεις αποστάσεις και οι πρώτοι δέκα από κάθε απόσταση απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μπένιντορμ της Ισπανίας, στις 15 Οκτωβρίου.

Το «Oceanman» είναι ένας διεθνής αγώνας ανοικτού νερού που διεξάγεται σε διάφορα μέρη του κόσμου με βασικό κριτήριο επιλογής τα ωραία και καθαρά νερά. «Όσοι έχουν κολυμπήσει στο Λιμένι έχουν μαγευτεί από τις αποχρώσεις της θάλασσας. Έτσι, μαζί με τον Αρμάνδο Λινάρδο αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε και να φέρουμε στην Ελλάδα έναν από τους «σταθμούς» αυτού του εκπληκτικού αγώνα. Η διοργάνωση προσέλκυσε κολυμβητές από 12 χώρες, οι οποίοι θα μετατραπούν σε πρεσβευτές διαφήμισης της Μάνης και της Ελλάδος», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Κοτιλέας.

 

Στον ιστορικό Όρμο του Οιτύλου αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κόνγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν και φυσικά την Ελλάδα. Αγωνίστηκαν στα 2,5 χλμ., στα 5 χλμ. και στα 7,5 χλμ. Στα 2,5 χλμ πρώτευσαν οι Λάμπρος Καρούτζος (35.53) και Μάρα Νιόβη (37.21.124), στα 5 χλμ οι Μάικ Αργύρης (1.04.00) και Βασιλική Κουβέλη (1.08.00) και στα 7,5 οι Νίκος Σημαντήρας (1.28.58) και Κατερίνα Γκιώνη (1.38.45).

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης, του Mani Water Sports και της WayOut Adventures. «Αυτές οι πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας. Στο Λιμένι κολύμπησαν αθλητές από 12 χώρες και όλοι ενθουσιάστηκαν από την ποιότητα των νερών. Συγχαρητήρια σε όλους και τους περιμένουμε και την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή