Δύο κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων στο «Ράλλυ Αιγαίου»

Δύο κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων στο «Ράλλυ Αιγαίου»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από μισό αιώνα το Ράλλυ Αιγαίου γράφει τη δική του ιστορία στο αγαπημένο Αρχιπέλαγος των ποιητών και των ζωγράφων. Η πατίνα του χρόνου, η αίγλη, αλλά και οι μοναδικές ιστορίες αποτελούν μαγνήτη για να δοκιμάσει και η νέα γενιά τις δυνάμεις της σε έναν αγώνα όπου απαιτείται υψηλή ιστιοπλοϊκή δεινότητα. Η 54η διοργάνωση προσέλκυσε και δύο κατόχους ολυμπιακών μεταλλίων, αλλά όχι από την ιστιοπλοΐα.

Πρόκειται για τη Βούλα Κοζομπόλη (ασημένιο με την εθνική ομάδα πόλο) και τον Δημήτρη Μούγιο (μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βάθρου στο Πεκίνο). Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» θα ανοίξει πανιά στις 14 Ιουλίου και τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Μικρολίμανο με προορισμό τη Σύρο.

Η επόμενη ιστιοδρομία θα είναι από το «νησί της Φραγκοσυριανής» στη Χίο και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στη Σκύρο. «Όταν ήμουν μικρή και έκανα προπονήσεις στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας έβλεπα στα μέσα του καλοκαιριού κάποια πολύ ωραία σκάφη που άνοιγαν πανιά και γέμιζε ο κόλπος από χρώματα.

Όταν ρώτησα μου είπαν ότι ήταν ο στόλος από το Ράλλυ Αιγαίου. Από τότε η διοργάνωση κατοχυρώθηκε στο μυαλό μου ως κάτι πολύ σημαντικό. Εφέτος χάρη στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, κ. Μαραγκουδάκη μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος στον αγώνα.

Ανυπομονώ να βρεθώ στο σκάφος «Αlsouma -Allianz» και να ζήσω όλες αυτές τις ιστορίες που μου έχουν αφηγηθεί οι παλαιότεροι», δήλωσε η ασημένια Ολυμπιονίκης. Η Βούλα Κοζομπόλη όταν ολοκλήρωσε την καριέρα της στην εθνική ομάδα ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα τριγώνου.

Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και την Σοφία Καϊτατζίδου είχαν κατακτήσει πρωτιά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Ίνγκλινγκ. «Φυσική μετεξέλιξη του εαυτού του» θεωρεί την ιστιοπλοΐα ο Δημήτρης Μούγιος, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες ολοκλήρωσε τη φοίτηση στη σχολή του ΠΟΙΑΘ. Θα αγωνιστεί με το «Οptimum 3» (κυβερνήτες Ν.Λάζος – Π.Λιβάς), το οποίο έχει φέρει πολλές πρωτιές στον θεσμό.

« Όταν αποσύρθηκα από την ενεργό δράση της κωπηλασίας άρχισα να ασχολούμαι με το windsurfing. Πέρσι μου δόθηκε η ευκαιρία να τρέξω στο Sailing Marathon και η κατάκτηση της πρώτης θέση ξύπνησε μέσα μου τη φλόγα της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Ολοκλήρωσα τη σχολή του ΠΟΙΑΘ και το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό. Θα ήθελα να εξαντλήσω τις δυνατότητές μου σε αυτό το άθλημα. Στη χώρα που ζούμε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ασχολείσαι με τα αθλήματα της θάλασσας. Έχω πάθος με ότι πλέει και έτσι μετά την κωπηλασία ήρθε η ιστιοπλοΐα. Ήταν μία φυσική μετεξέλιξη του εαυτού μου», δήλωσε ο πρωταθλητής. Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν τα σκάφη υπερβαίνει τα 300 ν.μ. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή