Θα συνεχιστεί η «βεντέτα» στη F1;

Θα συνεχιστεί η «βεντέτα» στη F1;

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολύ αυξημένο ενδιαφέρον περιμένει όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού το αυστριακό γκραν πρι που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Το απίστευτο σκηνικό που έλαβε χώρα στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν πριν από 2 εβδομάδες μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Σεμπάστιαν Φέτελ έχει σίγουρα διχάσει το μεγαλύτερο μέρος των φίλων της φόρμουλα 1, καθώς ο Γερμανός πιλότος, κατά τους περισσότερους, είχε ξεκάθαρο ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή. Ενα απότομο φρενάρισμα του Χάμιλτον, ενόσω το αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα, ήταν η αιτία να συγκρουστεί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έπεσε με δύναμη από πίσω του. Από τις κινήσεις του, ο Φέτελ φάνηκε να θεωρεί την κίνηση του Χάμιλτον εσκεμμένη και, στη συνέχεια, ο Γερμανός οδηγός, οργισμένος, τράκαρε επίτηδες τον Χάμιλτον σε ένα σκηνικό το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από την πλειονότητα της κοινωνίας της φόρμουλα 1. Ο Χάμιλτον υποστήριξε ότι ο Φέτελ δίνει «κακό παράδειγμα στα νέα παιδιά», με τον Γερμανό να απαντά πως η φόρμουλα 1 είναι ένας αγώνας για «μεγάλα παιδιά». Η βεντέτα είναι δεδομένο πως άνοιξε και ο επόμενος αγώνας σίγουρα θα έχει τα βλέμματα καρφωμένα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Με τα νεύρα τεντωμένα, τη βαθμολογία σε οριακό σημείο και τον Φέτελ να διατηρεί ένα οριακό προβάδισμα 14 πόντων, η κατάσταση στην κατάταξη των οδηγών είναι εύθραυστη και, δεδομένα, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Pole Position που κέρδισε ο Χάμιλτον στο Αζερμπαϊτζάν δεν αποτυπώθηκε στην τελική κατάταξη του αγώνα, καθώς ο Βρετανός τερμάτισε πέμπτος, έχοντας τον Φέτελ στην τέταρτη θέση. Το γεγονός πως μετά τη συμπλήρωση οκτώ αγώνων κανείς οδηγός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες μαρτυρά την «έκρηξη» ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει το φετινό πρωτάθλημα, ιδίως σε σύγκριση με τα προηγούμενα.

Η κίνηση του Φέτελ να τρακάρει τον Λιούις Χάμιλτον, είναι δεδομένο πως θα περάσει για πάντα στην ιστορία της φόρμουλα 1, πλάι σε στιγμές που το άθλημα «αμαυρώθηκε» από ενέργειες των οδηγών. Σαν παιχνίδι της μοίρας, το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Αυστρία, όπου έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα «φάουλ» της ιστορίας. Πριν από 15 χρόνια, το 2002, οι ομόσταβλοι Μίκαελ Σουμάχερ και Ρούμπενς Μπαρικέλο αγωνίζονταν στο αυστριακό γκραν πρι. Ο Σουμάχερ πήγαινε για το πρωτάθλημα, ο Μπαρικέλο ήταν ο δεύτερος τη τάξει οδηγός της ομάδας θεωρητικά και –όπως αποδείχθηκε– και πρακτικά. Ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν πρώτος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, σταμάτησε επιδεικτικά μερικά μέτρα πριν από τον τερματισμό αφήνοντας τον Σουμάχερ να κερδίσει. Η διαδικασία της απονομής, επισκιάστηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες, σε μια στιγμή που θεωρήθηκε η πιο δυσφημιστική στην ιστορία του αθλήματος.

Στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για αύριο, οι οδηγοί θα διανύσουν 307.146 μέτρα, διασπασμένα σε 71 γύρους των 4.326 μέτρων. Από τους κατασκευαστές, η Μακλάρεν έχει κερδίσει 6 φορές το εν λόγω γκραν πρι, ενώ, ως προς τους οδηγούς, τα ηνία έχει ο Αλέν Προστ με τρεις κατακτήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή