Ευρωπαϊκή εκκίνηση Πανιωνίου

Ευρωπαϊκή εκκίνηση Πανιωνίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σημαία της UEFA θα κυματίσει ξανά στο ανακαινισμένο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ύστερα από 9 ολόκληρα χρόνια και ο υπεραιωνόβιος Πανιώνιος θα φορέσει ξανά την ευρωπαϊκή ενδυμασία του για να υποδεχθεί απόψε (22.00), τη σλοβενική Γκόριτσα στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ευρωπαϊκή εκπροσώπηση των «κυανέρυθρων» θα «ξυπνήσει» πολλές μνήμες στους παλιότερους φίλους του Πανιωνίου, στο πέρασμα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών για τους αγώνες με την Ατλέτικο Μαδρίτης (1971), τα παιχνίδια με την Τβέντε και την Γκέτεμποργκ (1979) στο Κυπελλούχων, την πορεία μέχρι τα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης και την υποδοχή της πανίσχυρης Λάτσιο (1999), την πρόκριση κόντρα στην Ουντινέζε και τη φιλοξενία της ομόχρωμης Μπαρτσελόνα (2003, 2004), καθώς και την τελευταία ευρωπαϊκή έξοδο (2008).

Για τον «ιστορικό» και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το σημερινό βράδυ έχει μόνο τον χαρακτηρισμό της γιορτής για τον κόσμο του και της δικαίωσης για την προσπάθεια που κατέβαλε το διοικητικό δίδυμο των Ζαμάνη και Δάρρα στα 3 τελευταία χρόνια και ενώ ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας που βρισκόταν μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας». Με τρεις αλλαγές προπονητών, τις πωλήσεις των καλύτερων παικτών του και διατηρώντας αγωνιστική και οικονομική σταθερότητα, ο Πανιώνιος κέρδισε και πέρυσι την ευρωπαϊκή έξοδό του, αλλά δεν αδειοδοτήθηκε και σήμερα δικαιούται να γιορτάσει διπλά.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους που τα κατάφεραν για να επιστρέψει η ομάδα στην Ευρώπη. Ηταν ένα επίτευγμα χρονικά και ο Πανιώνιος απέδειξε δύο χρονιές ότι αξίζει να βρίσκεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση» είπε ο τεχνικός, Μιχάλης Γρηγορίου που προορίζει τον Ιρανό Χατζισαφί για τη θέση του Τασούλη, ως αριστερό μπακ, ενώ κατέληξε: «Θεωρώ ότι επικρατεί χαρά σε όλους μας, κανένα άγχος, μόνο διάθεση. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος σε αυτό το επίπεδο. Το εντός έδρας είναι πιο δύσκολο από το εκτός στην Ευρώπη. Λογικά θα αντιμετωπίσουμε κλειστή άμυνα. Δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ και να φτάσουμε στη νίκη και με σκορ καλής προοπτικής για την πρόκριση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή