Εξι ημέρες που θα κρίνουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Εξι ημέρες που θα κρίνουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ούτε στο χθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας φάνηκε αχτίδα φωτός. Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος μπορεί να έγινε, αλλά κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο για τη μορφή που θα έχει ο νέος «Μαραθώνιος», αλλά και για το αν τελικά θα αρχίσει.

Μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα, οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας εξουσιοδότησαν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να διαπραγματευθούν εκ νέου με τη NOVA για το επόμενο εξαήμερο το θέμα του πακέτου των τηλεοπτικών, αλλά και τη δομή που θα έχει το νέο πρωτάθλημα.

Από τη Λίγκα διέρρευσε πως το κανάλι συζητεί πλέον μείωση 10% αντί του αρχικού 18% για το τίμημα των μεταδόσεων, αλλά ακόμη και να ισχύει αυτή η θέση (από τη NOVA δεν επιβεβαιώνεται), καθοριστικός παράγοντας είναι η τελική μορφή που θα έχει η νέα Σούπερ Λίγκα, καθώς παραμένουν τα ερωτήματα για τα πλέι οφ και τον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή, αλλά και για τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Αυτή τη στιγμή, ο συνεταιρισμός ξεκινά τη διαπραγμάτευση βάζοντας στο τραπέζι το ποσό των 36,5 εκατ. ευρώ που ζητεί από το κανάλι και θεωρεί πως αν επέλθει συμφωνία, δεν θα πρέπει να αφορά μόνο αυτή τη χρονιά αλλά οι δύο πλευρές να κοιτάξουν και μετά το 2018, ούτως ώστε να μη γίνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο ακόμη και για 14 ομάδες τις οποίες θέλει το υπουργείο. Σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, οι ομάδες δείχνουν να τα θεωρούν περιττά, αλλά αν επιτευχθεί οικονομική συμφωνία και η NOVA τα απαιτήσει, γίνεται κατανοητό ότι κανείς δεν θα φέρει αντίρρηση. Η ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον με όλα τα σενάρια ανοικτά, όπως και αυτό της διάλυσης της κεντρικής διαχείρισης.

Σχετικά με τη χθεσινή κλήρωση, η οποία μοιάζει μάλλον με διαδικασία γραμμένη στην άμμο, η κληρωτίδα έβγαλε τα ντέρμπι στην 5η αγωνιστική (ΑΕΚ – Oλυμπιακός), στην 8η (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ), στην 9η (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός), στη 10η (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ), στην 11η (Παναθηναϊκός – ΑΕΚ) και στη 14η (ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός).

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 19-20 Αυγούστου, ενώ Καραϊσκάκη, Λεωφόρος, ΟΑΚΑ και Τούμπα θα μείνουν «βουβά» λόγω των ποινών. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων θα παίξει χωρίς κόσμο με ΑΕΛ (1η) και Αστέρα (4η). Ο Παναθηναϊκός με Λεβαδειακό (2η), η ΑΕΚ με Παναιτωλικό (1η), ΑΕΛ (3η) και Ολυμπιακό (5η) και ο ΠΑΟΚ με Κέρκυρα (2η), Παναιτωλικό (4η), ΠΑΣ (5η), Λαμία (7η), Αστέρα (9η), Ατρόμητο (11η).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή