Ανατροπή στην ΕΟΕ με απόφαση του ΣτΕ

Ανατροπή στην ΕΟΕ με απόφαση του ΣτΕ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο… κύκλο εσωστρέφειας μπαίνει η ανώτατη ελληνική αρχή του ολυμπιακού κινήματος, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές, την ΕΟΕ θα διοικούν πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης, στην οποία πρόεδρος ήταν και ο, μέχρι την ακύρωση των αρχαιρεσιών, πρόεδρος, Σπύρος Καπράλος.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 11 ολυμπιακές ομοσπονδίες και δύο υπό ένταξη, οι οποίες είναι προσκείμενες στον έτερο διεκδικητή του προεδρικού θώκου, τον Ισίδωρο Κούβελο. Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ δεν έχει ανακοινωθεί. Σύμφωνα, όμως, με δελτίο Τύπου,της «ομάδας Κούβελου», το ΣτΕ δέχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας της 6ης Φεβρουαρίου υπήρξε άκυρη και ότι οι εκπρόσωποι των νέων ομοσπονδιών (αναρρίχηση, καράτε) μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ολομέλεια χωρίς να χρειάζεται έγκριση της συμμετοχής τους από την πλειοψηφία των μελών της ΕΟΕ.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών παραμένει άγνωστη, διότι το καταστατικό της ΕΟΕ δεν προβλέπει μία τέτοια περίπτωση. Σύμφωνα με το καταστατικό, αρμόδιος για να καλέσει τις ομοσπονδίες για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών είναι ο «Αθάνατος», αλλά η χώρα μας δεν έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Μένει να δούμε εάν θα δεχθεί –και εάν προβλέπεται– το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, ο Λάμπης Νικολάου να αναλάβει, και πάλι, να καλέσει τις ομοσπονδίες. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται ένα «θερμό» καλοκαίρι για τον ελληνικό αθλητισμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή