Νυχτερινή πλεύση με πολλές πλαγιοδρομίες στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

Νυχτερινή πλεύση με πολλές πλαγιοδρομίες στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα κύματα, κατά τόπους να αγγίζουν τα επτά μποφόρ και νυχτερινή πλεύση με πλαγιοδρομίες άρχισε το «54ο Ράλλυ Αιγαίου». Η πρώτη ιστιοδρομία (Πειραιάς – Σύρος) πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες, αλλά ωραίες ιστιοπλοϊκές συνθήκες. Τα πληρώματα έφτασαν στο «νησί του Βαμβακάρη» κουρασμένα και ικανοποιημένα από τις μοναδικές στιγμές δράσης που τους χάρισε το Αιγαίο.

Νυχτερινή πλεύση με πολλές πλαγιοδρομίες στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»-1

Στα ORC πρώτο τερμάτισε το «Optimum 3» και στα ORC Club το «Water Gipsy». Τα αγωνιστικά σκάφη (ORC) είχαν μεγαλύτερη διαδρομή και οι συνθήκες την έκαναν περίπλοκη. Καβατζάρισαν στην Κύθνο, τη Σεριφοπούλα και στο βόρειο άκρο της Σύρου. Το πρώτο πλήρωμα που αντίκρισε την αρχοντική Ερμούπολη ήταν από το σκάφος «Optimum 3», που έφτασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων στις 04.00, τα ξημερώματα. «Ήταν γρήγορη και απαιτητική εξαιτίας της γωνίας του ανέμου.

Οι πλεύσεις ήταν κυρίως πλαγιοδρομίες. Η νύχτα έκανε τον αγώνα πιο δύσκολο γιατί υπήρχε κίνδυνος να πέσει κάποιος από το πλήρωμα στη θάλασσα και ειδικά με τέτοιες κλίσεις. Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που έχει νυχτερινή ιστιοδρομία και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μας αρέσει.

Νυχτερινή πλεύση με πολλές πλαγιοδρομίες στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»-2

Το πλήρωμα έκανε… υπερωρίες με πολλές αλλαγές πανιών, λόγω των συνεχών αλλαγών στην πορεία», τόνισε ο, εκ των κυβερνητών του ιστιοπλοϊκού, Περικλής Λιβάς. Δεύτερο ήρθε το «Bana Bioletta» (Γιώργος Συκάρης) και τρίτο το «Blue Pearl», της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τους Δ. Σουβαλτζή, Θ. Τσουλφά και Ν. Δαμιανό. Στα ORC Club πρώτευσε το «Water Gipsy», το σκάφος που έχει συμπληρώσει τα περισσότερα μίλια σε Ράλλυ Αιγαίου.

Δεύτερο ήρθε το «Afroditi Solaris» (κυβερνήτης Βαγγέλης Μηλιώτης) και τρίτο το «AITIS», της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (κυβερνήτης Λουκάς Καραμβάσης). «Ήταν ένας ωραίος αγώνας με πολλές εναλλαγές. Είχαμε ήπιο καιρό, μπουνάτσα, αλλά και επτά μποφόρ), δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση για τα πληρώματα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων της πρώτης ιστιοδρομίας. Τη Δευτέρα ο στόλος του «54ου Ράλλυ Αιγαίου» θα αποπλεύσει με προορισμό τη Χίο. Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Καθημερινή».

* Με τη συμμετοχή έξι αγοριών και δύο κοριτσιών μας θα αρχίσει αύριο στο Κουίμπερον (Γαλλία) το παγκόσμιο πρωτάθλημα «TechnoPlus293», από το οποίο θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν στην Αργεντινή το 2018. Στις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν ο Λεωνίδας Τσορτανίδης και η Κατερίνα Δίβαρη. Στην κατηγορία των αγοριών αγωνίζεται και ο μικρότερος αδελφός του Λεωνίδα, ο 15χρονος Πέτρος. Μάλιστα, ο πιτσιρικάς, λόγω ηλικίας, έπρεπε να αγωνιστεί στη διοργάνωση του 7,8 και όχι του plus 8,5, που θα διεξαχθεί 60 χλμ, πιο μακριά από το Κουϊμπερον, αλλά δεν υπήρχε η κατάλληλη οικονομική υποστήριξη ώστε να μεταβεί εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή