Τα τρία σημεία-κλειδιά για συμφωνία

Τα τρία σημεία-κλειδιά για συμφωνία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστική εκτιμάται ότι θα είναι η σημερινή συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων «μεγάλων ΠΑΕ» της Σούπερ Λίγκας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) με τη ΝΟVA, με θέμα τους όρους τη συνέχισης της σύμβασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος που έχει υπογραφεί για την επόμενη διετία.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν αυτή κατά την οποία η κρίση στις σχέσεις των δύο πλευρών έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού διέρρευσε η πρόθεση για «συναινετικό διαζύγιο», εφόσον δεν γίνει δεκτή η πρόταση περί μείωσης 18% των εσόδων που προβλέπονται για τις ΠΑΕ.

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, εξουσιοδότησε τους «τέσσερις μεγάλους» για να συζητήσουν με τη NOVA. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόταση από την πλευρά των ΠΑΕ στη σημερινή συνάντηση με τη NOVA θα περιλαμβάνει τα εξής:

α) Να τους επιστραφεί σχεδόν το 50% από τα 4 εκατ. ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από το συνδρομητικό κανάλι ως ρήτρες για τη διατάραξη των ημερομηνιών των αγώνων των πλέι οφ τον Μάιο του 2016 και της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν.

β) Η μείωση του 18% επί του συμβολαίου που ζητεί η NOVA να είναι όσο το δυνατό μικρότερη με στόχο το 8%.

γ) Να μπουν ρήτρες σε περίπτωση που η NOVA καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων.

Από την πλευρά του, το συνδρομητικό κανάλι ζητεί, εκτός από τη μείωση των χρημάτων, τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 από τη σεζόν 2018–19 και τη διεξαγωγή πλέι οφ και για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Σε αυτό το σημείο, όμως, αρχίζουν τα «εσωτερικά προβλήματα» για τον συνεταιρισμό, αφού παρά το γεγονός ότι «επί της αρχής» έχει ψηφιστεί η πρόταση για τη μείωση των ομάδων, από τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ μπαίνει ως προϋπόθεση, προκειμένου να ισχύσει αυτή η απόφαση και προκειμένου να περιληφθεί στην προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, θέμα αναδιανομής των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα προς όφελός τους, προκειμένου να συμφωνήσουν. Ωστόσο, την αναδιανομή έχουν αρνηθεί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, αφού αυτές οι δύο ΠΑΕ έχουν τα υψηλότερα έσοδα από το κριτήριο της «εμπορικότητας», Επίσης, όσον αφορά τα πλέι οφ, στο Δ.Σ. της περασμένης εβδομάδας οι τέσσερις «μεγάλοι» τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής πλέι οφ μόνο για το επόμενο πρωτάθλημα, κάτι που από τη NOVA δεν έγινε δεκτό με ενθουσιασμό. Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αμέσως μετά θα διεξαχθεί Γ.Σ. για την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή