Το νησί της ναυτοσύνης υποδέχτηκε τους «μαχητές» των ιστίων

Το νησί της ναυτοσύνης υποδέχτηκε τους «μαχητές» των ιστίων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μελτέμια, λένε, αναδεικνύουν την ιστιοπλοϊκή δεινότητα και στη δεύτερη ιστιοδρομία του «54ου Ράλλυ Αιγαίου» τα πληρώματα χρειάστηκε να παίξουν… σκάκι με τον άνεμο για να διεκδικήσουν ένα καλό πλασάρισμα. Τα πάντα κρίθηκαν στη βραχονησίδα Βενέτικο. Εκεί έπαιξε ρόλο η τακτική και το «Optimum 3» ήταν αυτό που πρώτευσε και στη διαδρομή Σύρος – Χίος, στα αγωνιστικά σκάφη.

Το Βενέτικο, ανά τους αιώνες, αποτελεί για τους χιώτες ναυτικούς το κατευόδιο από τα χώματα της μαστίχας και τον πορτιέρη της ιωνικής γης. Σε αυτή τη βραχονησίδα οι έμπειροι ιστιοπλόοι συνδύασαν τη ναυτοσύνη, με την ιστιοπλοϊκή δεινότητα και την τακτική προκειμένου να τερματίσουν γρήγορα σε ένα νησί που έχει χαρακτηριστεί «λίκνο της παγκόσμιας ναυτιλίας». Ο θεός Αίολος θέλησε να τους βάλει σε… δοκιμασία για να τεστάρει τις γνώσεις τους και έκλεισε τον ασκό του. Με το σώμα και το μυαλό κουρασμένο από το πολύωρο ταξίδι, κάθε πλήρωμα πήρε το ρίσκο και σχεδίασε τη δική του τακτική.

Τελικά, στα ORC International πρώτο ήρθε το «Optimum 3» (κυβερνήτες: Περικλής Λιβάς – Νίκος Λάζος), δεύτερο το «Chiara Iason» (Νίκος Φωτίου) και τρίτο το «iSail» (Χρήστος Καρύδης). «Ήταν ένα δυνατό και δύσκολο μπράτσο. Το σκάφος έφτασε στα όριά του. Κατά τόπους βρήκαμε επτά μποφόρ. Εμείς δεν κολλήσαμε πολύ και φτάσαμε γρήγορα, σε εννέα ώρες και 15 λεπτά. Η επόμενη ιστιοδρομία είναι, περίπου, 102 ν.μ. Τρέχουμε για τη νίκη», δήλωσε ο, εκ των κυβερνητών, του «Optimum 3», Νίκος Λάζος.

Στα ORC Club πρώτο στη δεύτερη ιστιοδρομία του 54ου Ράλλυ Αιγαίου ήρθε το «Alter Ego – Jack & Jenny» (Στέλιος Μπόνας – Αλέξης Μπόνας), δεύτερο το «Water Gipsy» (Ιωάννης Μαραγκουδάκης – Τζανέτος Κυριακίδης) και τρίτο το «Afroditi Solaris» (Βασίλης Μηλιώτης).

Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης (ύστερα από δύο ιστιοδρομίες):

ORC International: 1ο) «Optimum 3» με 2 βαθμούς, 2ο) το «iSail» με 7 και 3ο) το «Chiara Iason» με 8 βαθμούς.

ORC Club: 1) «Water Gipsy» 3 βαθμοί, 2) «Afroditi – Solaris» 5 βαθμοί, 3) «Alter Ego – Jack & Jenny και AITIS (Λουκάς Καραμβάσης) με 7 βαθμούς.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή