Η διαφθορά «πνίγει» Ισπανία, FIFA, UEFA

Η διαφθορά «πνίγει» Ισπανία, FIFA, UEFA

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του αντιπροέδρου της FIFA και της UEFA αλλά και προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ανχελ Μαρία Βιγιάρ προέβη ξαφνικά χθες η ισπανική αστυνομία κατ’ εντολήν της εισαγγελίας της χώρας που διεξάγει έρευνα για την ποδοσφαιρική διαφθορά.

Μαζί με τον επί σχεδόν τρεις δεκαετίες ηγέτη της ισπανικής ομοσπονδίας συνελήφθησαν ο γιος του, Γόρκα, καθώς και άλλα στελέχη της ομοσπονδίας, με τις κατηγορίες της απάτης, της υπεξαίρεσης και της παραποίησης εγγράφων, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών στη Μαδρίτη. Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας πρόσθεσε σε δική του δήλωση ότι της σχετικής έρευνας προΐσταται εισαγγελέας κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας, μερικές ώρες μετά τη σύλληψή του ο κ. Βιγιάρ εθεάθη να εξέρχεται από το διαμέρισμά του συνοδεία αστυνομικών και μισή ώρα αργότερα να οδηγείται από δύο επιθεωρητές στο γραφείο του στην ομοσπονδία όπου και συνεχίστηκε η έρευνα που είχε αρχίσει σε διάφορα γραφεία στη Μαδρίτη. Προφανώς ζητήθηκε από τον κ. Βιγιάρ να ξεκλειδώσει και να παραδώσει αρχεία στην εισαγγελία.

Ο 67χρονος κ. Βιγιάρ και ο γιος του, καθώς και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας που προέρχονται από την Τενερίφη (ανάμεσά τους ο υπεύθυνος οικονομικών της ομοσπονδίας) φέρονται να συμμετείχαν στην υπεξαίρεση χρημάτων και προώθησή τους σε εταιρεία που ήλεγχαν, κατά την αστυνομία. Η σχετική έρευνα έχει αρχίσει εδώ και μήνες, κατόπιν καταγγελιών από τον κρατικό αθλητικό οργανισμό της Ισπανίας από τις αρχές του 2016. Κατά πληροφορίες, εταιρεία του υιού Βιγιάρ αποκόμιζε κέρδη από αγώνες που η ομοσπονδία κανόνιζε να δώσει η εθνική Ισπανίας.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, που βλέπουν ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχός τους να κατηγορείται για διαφθορά, προτίμησαν να μην προβούν στο παραμικρό σχόλιο, παρά μόνο στη δήλωση ότι είναι εν γνώσει των εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη η συνέλευση της ισπανικής ομοσπονδίας που θα εγκρίνει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της χώρας, υπό την προεδρία του κ. Βιγιάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή