«Οχι» στον 7ο ξένο, «ναι» στις 12 ομάδες

«Οχι» στον 7ο ξένο, «ναι» στις 12 ομάδες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στον αφελληνισμό του πρωταθλήματος με την αύξηση των ξένων παικτών από έξι σε εφτά και παρά τις αντίθετες πληροφορίες που είχαν διοχετευθεί τεχνηέντως, έβαλαν οι 13 από τις 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας (μειοψήφησε η ΑΕΚ) στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Στην περυσινή περίοδο εφαρμόστηκε η παρουσία έξι ξένων παικτών από τον δεύτερο γύρο, ενώ ο Παναθηναϊκός και περισσότερο ο Ολυμπιακός, λόγω διαμορφωμένου ελληνικού «κορμού», υποστηρίζουν την ελληνική ταυτότητα των ομάδων τους και ψήφισαν αρνητικά για τους 7 ξένους. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΣΑΚ που απειλούσε με τη μη έναρξη του πρωταθλήματος από την πλευρά των παικτών, αν αποφασιζόταν αύξηση των ξένων.

Η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε και τη σταδιακή μείωση των ομάδων από 14 που θα συμμετέχουν την προσεχή περίοδο (θα αρχίσει 7 Οκτωβρίου) σε 13 για το πρωτάθλημα 2018-19 και 12 την περίοδο 2019-2020. Στα δύο επόμενα πρωταθλήματα της Α1 θα υποβιβαστούν δύο ομάδες στην Α2, ενώ θα ανέβει μία, ώστε να γίνει η μείωση στις 12. Η απόφαση επηρεάζει την Α2 κατηγορία και αναμένεται η θέση της ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή