Ξεκινά το «χτίσιμο» των ονείρων της η ΑΕΚ

Ξεκινά το «χτίσιμο» των ονείρων της η ΑΕΚ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν τέτοιες μέρες, πριν από 10 χρόνια, όταν η ΑΕΚ μάθαινε τον αντίπαλο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις υποψήφιες ομάδες, η Ενωση έπεφτε στη χειρότερη. Ηταν η πανίσχυρη Σεβίλλη, τότε κάτοχος του Κυπέλλου UEFA. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, η ΑΕΚ επιστρέφει στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας και πάλι έναν ισχυρό αντίπαλο. Εκ των πέντε υποψηφίων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πιθανώς να ήταν η δυσκολότερη που μπορούσε να τύχει, αλλά ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων» λίγο στενοχωρήθηκε. Aλλωστε, σε αυτά τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν, η ΑΕΚ στερήθηκε ένα δικό της πρωτάθλημα «στα χαρτιά», αναγκάστηκε να παίξει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών επειδή δεν είχε τη δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων, βίωσε τεράστια προβλήματα και υποβιβάστηκε στην Γ΄ Εθνική, αντιμετωπίζοντας συνοικιακές ομάδες.

Απόψε, όμως, στις 20.30, όλα μοιάζουν ιδανικά. Περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, με προσμονή όχι μόνο για τον αγώνα κόντρα στη ρωσική ομάδα, αλλά και για την εκκίνηση ενός μεγάλου ονείρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Eνα όνειρο ζωής των φιλάθλων μας γίνεται πραγματικότητα ταυτόχρονα με την επιστροφή της ομάδας μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα που έχει σημειώσει 9/11 προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ από προκριματικούς γύρους. Διαθέτει ποιότητα σε πολλές γραμμές, αλλά και ένα γηρασμένο κέντρο άμυνας που αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα της. Η Ενωση αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-4-1-1 και τους Ανέστη, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη και Λιβάγια ως βασικούς χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη τόσο στον σχηματισμό όσο και στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή