Ανέτοιμη για υπέρβαση η ΑΕΚ

Ανέτοιμη για υπέρβαση η ΑΕΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καλή μέρα για την ΑΕΚ έμεινε στο… πρωί, αφού τα καλά νέα σταμάτησαν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η άδεια για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έδειξε την ανωτερότητά της και επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι του Γ΄ προκριματικού γύρου. Η ρεβάνς στη Ρωσία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ενα καλό σουτ του Αϊντάρεβιτς στο 18΄ και ένα… παρ’ ολίγον σουτ του Χριστοδουλόπουλου ένα λεπτό αργότερα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ στα 90 λεπτά της παρουσίας της. Ανούσια, «φλύαρη» και μακριά από την ποιότητα των Ρώσων, η ελληνική ομάδα θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με τον πιο ρεαλιστικό στόχο της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εντύπωση προκάλεσαν οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος κατέβασε δύο δεξιά μπακ (ο Μπακάκης τοποθετήθηκε αριστερά), αφήνοντας εκτός αποστολής τους Γιακουμάκη και Τρίστασον. Ο Ισπανός τεχνικός δεν δικαιώθηκε, αφού η ομάδα του μάλλον μπερδεύτηκε η ίδια περισσότερο, από όσο μπέρδεψε τους αντιπάλους.

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν. Απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Βέρνμπλουμ στο 28΄ το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και «χτύπησε» με επαγγελματικό τρόπο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Τζαγκόεφ να σκοράρει ανενόχλητος με κεφαλιά, ύστερα από πάσα (επίσης με το κεφάλι) του Βάσιν. Το σοκ αυτό αποδείχθηκε δύσκολα διαχειρίσιμο για την ΑΕΚ, η οποία βγήκε από τα αποδυτήρια μοιάζοντας να έχει αποδεχθεί την ήττα της.

Η ρωσική ομάδα ξέρει να εκμεταλλεύεται τέτοιες καταστάσεις και από ένα ακόμη κόρνερ, στο 56΄, σκόραρε (ξανά) με κεφαλιά ο Βέρνμπλουμ. Και στις δύο περιπτώσεις (ειδικά στην πρώτη) η άμυνα της Ενωσης ήταν απούσα και πλήρως ανοργάνωτη.

Το γκολ της τιμής στο οποίο ήλπιζαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ, αφού οι μόνες απειλές προς την εστία του Ακινφέεφ προήλθαν από μακρινά σουτ… απελπισίας. Στο 65΄, μάλιστα, η Ενωση γλίτωσε και από ένα τρίτο τέρμα όταν ο Ανέστης απέκρουσε το τετ α τετ του Τσαλόφ και συνέχεια ο Τζαγκόεφ σούταρε άουτ.

Στην ποιότητα των Ρώσων στις στημένες φάσεις απέδωσε την ήττα ο τεχνικός της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας μετά τη λήξη του αγώνα: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ανώτερη από εμάς στα στημένα. Πρέπει να το προσπαθήσουμε και να έχουμε σεβασμό στο σήμα που φοράμε».

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (60΄ Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70΄ Ροντρίγκες), Μάνταλος, Λιβάγια (60΄ Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεφ (75΄ Νάτχο), Γκολοβίν (83΄ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87΄ Μακάροφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή