Πόλο: Εσβησε το όνειρο του τελικού

Πόλο: Εσβησε το όνειρο του τελικού

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυστοκία στην επίθεση για περίπου 20 λεπτά, ο παράγοντας τύχη και η εμπειρία των Ούγγρων στα κρίσιμα σημεία άφησαν εκτός τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος τη εθνική ομάδα των ανδρών. Οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν την υπερδύναμη του αθλήματος Ουγγαρία, στην έδρα της στο «Αλφρεντ Χάγιος» και αρχικά έδειξαν ότι μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατόν. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 5-7 (τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 0-1, 1-1) και το Σάββατο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η εθνική ομάδα ήταν η πρώτη που βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα με τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ, για να απαντήσουν άμεσα οι Ούγγροι με τον Ερντέλι. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ των Μαγυάρων. Στην έναρξη του δεύτερου ο Φουντούλης ισοφάρισε και ο Φλέγκας κατέβασε «ρολά» στις επιθέσεις των παικτών της οικοδέσποινας. Ο Βάμος έδωσε το προβάδισμα στην Ουγγαρία και ο Γενηδουνιάς με δύο γκολ έφερε και πάλι την εθνική στη θέση του «οδηγού». Και κάπου εκεί η ευστοχία και ο παράγοντας τύχη εγκατέλειψαν την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 5-4 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο τρίτο οκτάλεπτο οι διεθνείς μας έβαλαν… στόχο τα δοκάρια του Νάγκι. Οι Μαγυάροι πέτυχαν ένα γκολ (6-4) και στο τέταρτο οκτάλεπτο αύξησαν τη διαφορά σε 7-4. Δύο δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Φουντούλης διαμόρφωσε το τελικό 7-5.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτζ, Ζάλανκι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 2, Ντέκερ Αν., Γκορ – Νάγκι 1, Ερντέλι 1, Βάργκα, Μέτσει, Χαράι 1, Ντέκερ Ατ.

ΕΛΛΑΣ: Φλέγκας, Γενηδουνιάς 3, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

• Με πέντε ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται σήμερα οι προκριματικοί των αγωνισμάτων της κολύμβησης. Πρόκειται για τους Οδυσσέα Μελαδίνη και Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50 μ. ελεύθ., Αννα Ντουντουνάκη (50 μ. πεταλούδα), Ανδρέα Βαζαίου (100μ. πετ.), ενώ στα 4×200μ. ελεύθ., οι Χρήστος Κατραντζής, Ανδρέας Βαζαίος, Δημήτρης Νέγρης και Δημήτρης Δημητρίου θα προσπαθήσουν για το καλύτερο ανάμεσα στις 17 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή