Ποδόσφαιρο: Ώρα μηδέν για λύση στη Λίγκα

Ποδόσφαιρο: Ώρα μηδέν για λύση στη Λίγκα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τελευταία ευκαιρία να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση «διάρκειας ενός έτους», να αρχίσει το πρωτάθλημα και να αποφευχθεί το κραχ, εκτιμάται ότι είναι η σημερινή διεξαγωγή του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας – για τέταρτη φορά στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μέχρι χθες το βράδυ βρίσκονταν υπό πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τεσσάρων πόλων που έχουν δημιουργηθεί. Της ΝOVA, των «μεγάλων» και των «μικρομεσαίων» της Σούπερ Λιγκ και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη σύμβαση κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τους όρους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Η υπό διαβούλευση πρόταση προβλέπει τα εξής:

α) Να γίνει δεκτή από τη Σούπερ Λιγκ η προτεινόμενη από τη NOVA μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%.

β) Να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ δίνοντας περίπου 3 εκατ. ευρώ για να μεταδίδει έναν ή δύο αγώνες ανά αγωνιστική που θα αναλογούν στα χρήματα που θα καταβάλει.

γ) Να μη μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 14.

δ) Να μη διεξαχθούν πλέι οφ.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν μόνο για τη σεζόν 2017/18.

Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση υπάρχουν πολλά εμπόδια, ένα εκ των οποίων είναι οι αγώνες που θα μεταδίδει η ΕΡΤ. Ομως, υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά θα ξεπεραστούν.

Επίσης, τόσο η NOVA όσο και οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ, αλλά και ο Γ. Βασιλειάδης θα πρέπει να υπαναχωρήσουν από κάποιες θέσεις τους και κυρίως από κοινό αίτημα τις μείωσης των ομάδων, το οποίο όπως φαίνεται δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες ψήφους (12 σε σύνολο 16) για να περάσει από τη Γ.Σ.

Αυτοί που από την παραπάνω πρόταση βγαίνουν «κερδισμένοι» είναι οι «μικρομεσαίοι» του συνεταιρισμού, αφού αποφεύγουν τη μείωση των ομάδων και περιορίζουν την απώλεια εσόδων λόγω του «κουρέματος» της NOVA. Εφόσον, μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν επιτευχθεί σύγκλιση των απόψεων στη «λιγότερο κακή» και «περισσότερο εφικτή» πρόταση και ο συνεταιρισμός δεν καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο, τότε όλα θα είναι στον «αέρα» (όχι τον τηλεοπτικό…).

• Στην Αθήνα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο νέος προεδρεύων της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους Τριτσώνη – Κουκουλάκη, για τους νέους πίνακες διαιτητών, τη λειτουργία της επιτροπής υπό τη νέα της σύνθεση και βέβαια για την πρώτη ενημέρωσή του. Οσον αφορά την «επιτροπή παρακολούθησης» της ΕΠΟ, ο πρόεδρός της Χέρμπερτ Χίμπελ θα είναι αυτός που θα επισκέπτεται την Αθήνα για να ασκεί τον ρόλο του επόπτη της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 18ης Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή