ΑΕΚ: Ωρα για έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Ωρα για έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο της ομάδας.

Επειτα από πολλά χρόνια, η περιοχή απέκτησε ξανά κιτρινόμαυρο χρώμα, όχι για τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης κάποιου τίτλου, ούτε για κάποια διαδήλωση, αλλά για να εορταστεί η έναρξη των εργασιών. Οι παλαιοί θυμήθηκαν το κλίμα που επικρατούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια όποτε έπαιζε η ΑΕΚ, ενώ οι νεότεροι πήραν μια πρώτη γεύση από το κλίμα που θα επικρατεί στον χώρο όταν επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στη φυσική του έδρα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου 24 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο νέο της γήπεδο την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Το πρώτο στάδιο των εργασιών αφορά την περίφραξη του οικοπέδου και τις χωματουργικές εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου πέντε μήνες. Συγχρόνως, θα ξεκινήσει και η εκπόνηση όλων των μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογικά), η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 1-1,5 μήνα.

Ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση δεν παρέστη, ενώ σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη διέψευσε πως θα κάνει αίτηση αναστολής για την άδεια του γηπέδου. Ως προς την άδεια, ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε πως «οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπορούν να διαμορφώνουν τους νόμους με τον τρόπο που θέλουν. Εχουμε μια ελληνική πολιτεία που διαχρονικά νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των κυρίων αυτών».

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον αγώνα ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσεχή Τετάρτη, μετά το «βαρύ» 0-2 του πρώτου αγώνα. Αβέβαιο είναι το μέλλον του Ούγκο Αλμέιδα στην Ενωση, ενώ η διοίκηση της ομάδας προσανατολίζεται στην απόκτηση ενός ακόμη μέσου με δημιουργικά χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή