Αναζήτηση λύσης μέσω NOVA – ΕΡΤ

Αναζήτηση λύσης μέσω NOVA – ΕΡΤ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε χθες, στο προγραμματισμένο Δ.Σ. και στη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας βρέθηκε λύση σχετικά με τους όρους υλοποίησης της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της προκήρυξης του πρωταθλήματος που αρχίζει στις 19 Αυγούστου. Οι διαπραγματεύσεις της NOVA με την ΕΡΤ σχετικά με τους αγώνες που θα δείχνει η δημόσια τηλεόραση, εφόσον συμμετάσχει στην «κεντρική διαχείριση» με ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ, δεν οδήγησαν σε συμφωνία, με αποτέλεσμα η Σούπερ Λίγκα να μην αποφασίσει και να ορίσει νέο Δ.Σ. και Γ.Σ. την επόμενη Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια είναι δύο. Το «καλό σενάριο» για να αρχίσει το πρωτάθλημα προβλέπει τα εξής:

α) Να γίνει δεκτή από τη Σούπερ Λίγκα η προτεινόμενη από τη NOVA μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%.

β) Να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ δίνοντας περίπου 3 εκατ. ευρώ για να μεταδίδει έναν ή δύο αγώνες ανά αγωνιστική.

γ) Να μη μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από 16 σε 14.

Το «κακό σενάριο» είναι να μην μπει η ΕΡΤ στην κεντρική διαχείριση και να μη δεχθεί η Σούπερ Λίγκα το «κούρεμα» του συμβολαίου κατά 18%, που ζητεί η NOVA.

Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο πλευρές, Σούπερ Λίγκα και ΝΟVA, θα οδηγηθούν κατά πιθανότητα στα δικαστήρια, κάτι που θα αποτελέσει τροχοπέδη στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, επειδή οι ΠΑΕ θα στερηθούν του βασικού εσόδου τους. Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρ. Πανόπουλος είπε: «Η Ξάνθη, στο πιθανό σενάριο του να μη βρεθεί λύση που θα αυξήσει τα έσοδα του συνεταιρισμού, κατέθεσε μια πρόταση που συνοψίζεται στα εξής: Κεντρική χορηγία η λίγκα δεν είχε τα δύο τελευταία χρόνια. Τώρα που υπάρχει αυτό το έξτρα έσοδο, δώστε το στους μικρούς. Επίσης, με την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα ποσοστό 11%. Απ’ αυτό, το 80% το παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρόταση της Ξάνθης είναι να δοθεί κι αυτό στους μικρούς. Αυτή τη φορά, αν το πάρουν επάνω τους οι ιδιοκτήτες των μεγάλων, θα διαγραφεί ένα αύριο για το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γ. Σπανός, τόνισε: «Κάθε πλευρά πρέπει να βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 16 εκ των πραγμάτων, οπότε μιλάμε για τη νέα σεζόν. Δεν έχει πέσει στο τραπέζι προς το παρόν η μείωση των ομάδων. Υπάρχει συμβατική υποχρέωση να διεξάγονται τα πλέι οφ. Αρα από εμάς δεν μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο θέμα χωρίς την έγκριση της NOVA».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή