Αντέδρασε σαν… Παναθηναϊκός

Αντέδρασε σαν… Παναθηναϊκός

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εφιάλτης στο Μπακού κράτησε περίπου 15 λεπτά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αφού πέταξε μοναδικές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το αυτογκόλ του Μολέδο στο 52΄, αλλά όταν στη συνέχεια σοβαρεύτηκε έβαλε την Γκαμπάλα στη… θέση της, πήρε τη νίκη με 1-2 και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα έδινε μια ασφάλεια στον Παναθηναϊκό και θα του έδινε ακόμη περισσότερη, αν οι Αλτμαν και Χατζηγιοβάνης δεν… έμπλεκαν τα πόδια τους σε κενό τέρμα στο 9΄, ή αν οι Αλτμαν και Μολίνς ενεργούσαν πιο γρήγορα στο 14΄. Οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και κινδύνεψαν μόνο στις καθυστερήσεις από το σουτ του Μπούλτχαϊς.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως, ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον κακό του εαυτό και επειδή, η μπάλα και η… Γκαμπάλα τιμωρούν, βρέθηκε να χάνει με 1-0 από αυτογκόλ του Μολέδο στο 52΄, ενώ στο 59΄ ο Μονρόζ λίγο έλειψε να ισοπεδώσει την ψυχολογία των «πρασίνων», αλλά ο Βλαχοδήμος κράτησε την ομάδα του ζωντανή.

Από αυτή τη φάση και έπειτα ο διακόπτης γύρισε ξανά. Η είσοδος των νεοαποκτηθέντων Λουτσιάνο και Καμπέσας αποδείχθηκε καθοριστική, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται ξανά ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Λουντ στο 63΄ και ο Καμπέσας στο 66΄ διέλυσαν κάθε εφιάλτη και χάρισαν στην ομάδα τους τη σπουδαία νίκη – πρόκριση. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά η επιπολαιότητα των παικτών του ΠΑΟ κράτησε τον δείκτη στο «φτωχό» 1-2. Ειδικά οι Καμπέσας και Λουντ (όπως και οι Αλτμαν, Χατζηγιοβάνης στο πρώτο μέρος) θα πρέπει να δουν ξανά και ξανά σε βίντεο πώς κατάφεραν να χάσουν την ευκαιρία του 82΄.

ΓΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (75΄ Ασ. Αμαμάντοφ), Μαλόουν (80΄ Ακ. Αμαμάντοφ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Oζομπιτς, Νταμπό (74΄ Κονέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Αλτμαν (57΄ Λουτσιάνο), Χατζηγιοβάνης (62΄ Καμπέσας), Μολίνς (80΄ Ρέις).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή