Αντετοκούνμπο: Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες

Αντετοκούνμπο: Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι χωρίς αμφιβολία ο «αστέρας» της εθνικής ανδρών που θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2017. Ο "Greek Freak" έσπευσε και φέτος να βοηθήσει την εθνική, αψήφησε την κούραση από τους αμέτρητους αγώνες της σεζόν στο ΝΒΑ, αυξάνοντας τις ελπίδες της «γαλανόλευκης» να ανέβει και πάλι στο βάθρο, για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 2009 στην Πολωνία. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιάννης Αντεκούνμπο δήλωσε πως «θα κατεβάσω εγώ ταχύτητα… αντί να ανεβάσουν οι άλλοι έντεκα» σχετικά με την ικανότητα του να τρέχει σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο» σε ανοιχτό γήπεδο.

Μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο άσος των Μπακς ευχήθηκε να μείνει για πολλά χρόνια στη θέση του Ομοσπονδιακού ο Κώστα Μίσσας, τονίζοντας πως όλοι οι διεθνείς «τον αγαπούν και τον σέβονται σαν προπονητή».

«Είμαι πάλι εδώ και είναι τιμή μου που αγωνίζομαι με την εθνική. Θα βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου. Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Αυτό φάνηκε ήδη από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Εχουμε χημεία ως ομάδα. Κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις και μέρα με την ημέρα γινόμαστε όλο και καλύτεροι,» σχολίασε αρχικά, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας της εθνικής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Κώστας Μίσσας είχε τον Αντετοκούνμπο στην εθνική Νέων Ανδρών, πριν επιλεγή στο ντραφτ του ΝΒΑ και η μοίρα τους έφερε ξανά μαζί στην εθνική ανδρών: «Πιστεύω πως είναι εκπληκτικός προπονητής. Μέχρι στιγμής βαίνουν όλα πάρα πολύ καλά. Ήταν εξαιρετική η εμπειρία που είχα υπό τις οδηγίες του Κώστα Μίσσα, ως παίκτης της εθνικής Νέων και μακάρι να μείνει ο Μίσσας και τα επόμενα χρόνια στη θέση του Ομοσπονδιακού της ανδρών. Όλοι τον αγαπούν, όλοι τον σέβονται σαν προπονητή και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να είναι και τα επόμενα χρόνια».

«Είναι δύσκολο να ταιριάξει ο Μίσσας τους υπόλοιπους παίκτες με εσένα, αφού είσαι μία ταχύτητα πάνω από τους συμπαίκτες σου στην εθνική Ελλάδας;» ήταν η επόμενη ερώτηση και ο φόργουορντ της εθνικής απάντησε: «Αν εγώ είμαι ο δωδέκατος παίκτης και είναι οι άλλοι 11 που είναι, όπως λέτε εσείς, μία ταχύτητα κάτω από εμένα, τότε γιατί να μην ταιριάξω εγώ με αυτούς; Να κατεβάσω εγώ δηλαδή μια ταχύτητα;»

«Δηλαδή αυτό να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν, λοιπόν; Να κατεβάσεις εσύ ταχύτητα Γιάννη;» Κι εκείνος με απόλυτη σοβαρότητα, εξήγησε: «Πρέπει να κατεβάσω εγώ ταχύτητα παιδιά! Να κατεβάσω λίγο ταχύτητα, να συμπληρώσω κι εγώ τους υπόλοιπους. Να μην έχουν οι 11 να συμπληρώσουν εμένα».

Παίζοντας απέναντι στους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ, τι δίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει με και απέναντι στους κορυφαίους της Ευρώπης; «Βέβαια και είναι σημαντικό να παίζεις απέναντι στους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες. Σε κάνει καλύτερο. Σίγουρα, βέβαια κάποιους τους έχω πετύχει κάπου αυτά τα 4-5 χρόνια που παίζω στις εθνικές ομάδες».

Πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί ότι αυτή η εθνική Ελλάδας είναι πλήρης; «Πιστεύω ότι είναι πλήρης η ομάδα με εκπληκτικούς και ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση. Τι μπάσκετ θα παίξουμε; Ένα γρήγορο μπάσκετ, ομαδικό και σκληρό μπάσκετ, με πίεση στην άμυνα,» εξήγησε, αλλά όταν του είπαμε για το… μετάλλιο προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους: «Ο στόχος που βάζουμε εμείς είναι γίνουμε ομάδα. Είμαστε τώρα μία εβδομάδα μαζί. Να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα και όσο προχωράμε μπροστά θα βάζουμε καινούριους στόχους. Ο πρώτος στόχος μας είναι να… ταιριάξουμε… η χημεία!».

Τι θα σήμαινε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κατακτήσει ένα μετάλλιο με την εθνική Ελλάδας; «Πάρα πολλά! Θα σήμαινε πάρα πολλά για εμένα! Δεν το έχω γευτεί. Δεν έχω κατακτήσει μετάλλιο με την εθνική. Δεν ξέρω πως είναι το συναίσθημα αυτό. Μακάρι να μπορέσω να το αισθανθώ. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Είμαστε εδώ 60 ημέρες και κάνουμε προπόνηση. Γι' αυτό θα μας έδινε πάρα πολύ χαρά σε εμάς τους παίκτες ένα μετάλλιο, αλλά παράλληλα θα έδινε σε πάρα πολύ κόσμο μεγάλη χαρά. Δεν είμαστε μόνο εμείς που θέλουμε το μετάλλιο, το θέλει κι ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε κι εμείς να πηδάμε βήματα, ένα ένα τα βήματα και μέσα από τη δουλειά θα έρθουν οι επιτυχίες,» κατέθεσε για να στείλει το εξής μήνυμα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες: «Θέλω κατ' αρχάς να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να έχουν υπομονή γιατί οι επιτυχίες θα έρθουν μέσα από τη δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή