Στον ημιτελικό και η Μπελιμπασάκη

Στον ημιτελικό και η Μπελιμπασάκη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα η Μαρία Μπελιμπασάκη (χρόνος 23.16) πήρε την πρόκριση για τους αυριανούς ημιτελικούς των 200 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο. Σήμερα (22.55), ο Λυκούργος Τσάκωνας θα τρέξει στους ημιτελικούς των 200 μ. και θα προσπαθήσει να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους σπρίντερ του κόσμου. Από ελληνικής πλευράς, θα αγωνιστούν οι Λίλη Αλεξούλη και Μιχάλης Αναστασάκης.

Από την 5η θέση, όπου βρισκόταν στην αρχή των τελευταίων 100 μέτρων, η Μαρία Μπελιμπασάκη προσπέρασε την Τζόντεν Γουίλιαμς (Τζαμάικα) και την Μπιάνκα Γουίλιαμς (Μεγάλη Βρετανία) για να βρεθεί στην τρίτη θέση και να πάρει το «εισιτήριο». Πρόκειται για την 3η πρόκρισή της σε ημιτελικούς Παγκοσμίου. Πρώτη στη σειρά τερμάτισε η Ντάφνι Σχίπερς (Ολλανδία) με 22.63 και δεύτερη η Τίνια Γκάιδερ (Μπαχάμες) με 22.98.

Σήμερα (21.10), πρώτη από ελληνικής πλευράς, θα μπει στο στάδιο η Λίλη Αλεξούλη. Στόχος της είναι ένα καλό άλμα ώστε να προκριθεί στις 12 καλύτερες του κόσμου. Ταξίδεψε στο Λονδίνο με 6,66 μ. και το απευθείας όριο για την πρόκριση είναι τα 6,70. Στις 22.55, ο Λυκούργος Τσάκωνας θα προσπαθήσει να διανύσει την απόσταση των 200μ. σε έναν χρόνο καλύτερο από τα 20.33. Ο 27χρονος θα τρέξει στον ένατο διάδρομο της 3ης ημιτελικής σειράς. Εκεί θα αγωνιστούν και οι Γουέντι Βαν Νίκερν (19.84), Αμερ Γουέμπ (20.09) και Ραμίλ Γκουλιέβ (20.08). Θα προκριθούν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφυροβολίας θα διεκδικήσει (22.50) ο Μιχάλης Αναστασάκης. Χρειάζεται επίδοση πάνω από τα 75,50 (έχει ρεκόρ 77,72).

• Στους 30 έχουν φτάσει οι αθλητές και οι αθλήτριες που εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ολοι έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή