Aλμα πρόκρισης από τον ΠΑΟΚ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο ΠΑΟΚ χάρη στη νίκη του επί της Εστερσουντ με 3-1 χθες βράδυ στην Τούμπα, παρουσία 20.000 θεατών. Η σουηδική ομάδα, ωστόσο, που είχε αποκλείσει τη Γκαλατάσαραϊ στο β΄ προκριματικό γύρο, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους με το γκολ που πέτυχε με τον Νούρι στο 21ο λεπτό. Χρειάστηκε να γίνουν τρία λάθη στην ίδια φάση, από τον Κρέσπο, τον Λέοβατς και τον Ρέι, προκειμένου η Εστερσουντ να κερδίσει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ του Νούρι.

Αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε με ανατροπή να φθάσει σε μια σπουδαία νίκη, αφού κύλησαν τα πρώτα δέκα λεπτά προκειμένου να επιβάλει τη δική της τάξη πραγμάτων στο παιχνίδι. Με κεφαλιά, ο Λέο Μάτος ισοφάρισε στο 38ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ, ενώ με δύο γκολ του Πρίγιοβιτς στο 77΄ και στο 88ο λεπτό με πέναλτι διαμορφώθηκε το τελικό 3-1. Το αποτέλεσμα δίνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τον πρώτο λόγο για πρόκριση στη ρεβάνς της Σουηδίας την επόμενη Πέμπτη. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τζάλμα Κάμπος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74΄ Ενρίκε), Σάχοφ (63΄ Πέλκας), Μακ (81΄ Αθανασιάδης), Βαρέλα.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ: Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αϊες, Σεμά (71΄ Γκερό), Βίντγκρεν, Μπασιρού, Νούρι, Μενσά, Μουκιμπί (71΄ Μπέργκβιστ), Γκοντός (81΄ Μπιόρκστρεμ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή