«Ζωντανή» η ΑΕΚ στην Μπριζ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ είχε αριθμητικό μειονέκτημα για μεγαλύτερο διάστημα της μισής ώρας. Ομως άντεξε στο Βέλγιο και απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την Μπριζ, στον πρώτο αγώνα των δύο αντιπάλων για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ένα γκολ. Ωστόσο, στο 58ο λεπτό αποβλήθηκε ο Λιβάια με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έμεινε με δέκα παίκτες. Αλλά η Ενωση διατήρησε το μηδέν στην άμυνά της και πλέον θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απειλήθηκε σε λιγοστές περιπτώσεις, ενώ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μόλις στο τέταρτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ με τον Μάνταλο. Στο 22ο λεπτό ήταν η σειρά του Λιβάια να απειλήσει την εστία της Μπριζ.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 31ο λεπτό, με σουτ του Βάνακεν. Στο 38ο λεπτό η Ενωση βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λιβάια «έσπασε» την μπάλα στα αριστερά, στον επερχόμενο Λόπες αλλά το σουτ του αριστερού μπακ της Ενωσης πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Μπριζ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πιέσουν και να φθάσουν στο γκολ. Μάλιστα στο 53ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, η επικίνδυνη κεφαλιά του Μέχελε έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς η Ενωση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λιβάια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ετσι, η βελγική ομάδα βρήκε χώρους για να γίνει περισσότερο απειλητική. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λέκο αύξησαν την πίεσή τους προκειμένου να προηγηθούν στο σκορ. Τούτο δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι τέλους και την ΑΕΚ να έχει αποκτήσει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην έδρα της.

ΜΠΡΙΖ: Χόρβαθ, Σίμονς, Βόσεν (56΄ Γουέσλι), Παλάσιος (71΄ Ρεφαέλοφ), Λιμπόμπε, Βάνακεν, Ντενσβίλ, Φόρμερ, Νακάμπα, Μποναβεντούρ (80΄ Ντιαμπί), Μέχελε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (86΄ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73΄ Γιόχανσον), Κλωναρίδης, Λιβάια.

• Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, με βάση όσα δήλωσε ο τεχνικός της Λας Πάλμας, Μάνολο Μάρκεθ, μετά την απομάκρυνση του επιθετικού Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ: «Είναι αλήθεια πως ο Καλέρι έχει κάνει μια καλή προετοιμασία και, ναι, νομίζω είναι βασική επιλογή και ξεκινά με τη Βαλένθια. Νομίζω πως στο “9” είμαστε καλυμμένοι με τον Καλέρι και τον Αραούχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή